tiistai 27. syyskuuta 2011

Ponillani on pomppufiilis PART 1

Noniin moi =) Tänään minä hyppäsin Nowalla. Ja meni hyvin, vaikka matkassa tuli mukana pari kieltoa ja pudotusta .. OMIA MOKIA. No kuitenkin, menin  Jessican kanssa tallille joskus puol kuuden maissa, koska pääsin koulusta vasta neljältä. Menin heti pistämään ponia kuntoon, jesko rakensi esteitä. Sen jälkeen menin kentälle verkkaamaan, ja tekemään ne alku jutut. Ensin pistettiin siis isoihin renkaisiin olympioissa, kun ajateltiin testata miltä ponny tuntuu.
   Olihan se selvästi hieman menevämpi. Tai sillai kevyet pidätteet ei niinkään tuntunut. No juu, mutta aluksi mentiin pikku kavalettia. Sen jälkeen mentiin ässä kiemuraa. Eli toiselta pitkältä sivulta pysty siten sen jälkeen lävistäjällä okseri ja toisella pitkällä sivulla pysty, ja ne oli aika lähekkäin. (piirsin paintilla kuvan, siinä on muitakin esteitä mitä käntällä oli , ja kaikkia ne jaksanut piirtää, kavaletteja esim)

Mentiin siis kerran vai pari molempiin suuntiin. Tuohon okseriin se kielsi, kun siinä oli vesimatto, vaikka ei se sitä kyttäillyt, tai ehkä vähän, mutta syy oli mun, ei ollut pohkeet tarpeeksi kiinni. Sitten tultiin näin:

Eli tultiin ensin sarja, sitten vaaleanpunainen pysty ja sitten vihreä tötsäpysty(alla oli tötsiä) ja sitten taas sarja. Ja sarja väli oli 1 askel. Tämän jälkeen me tultiin rataa. Mutta juu kerron vähän välissä millainen Nowa oli niillä kuolaimilla. Olihan se aika villikko, tai ei kuunnellut pidätteitä niin hyvin. .. onhan niissä isoissa ja pienissä eroa.
Mutta juu tässsä rata:
Tuo mentiin vielä isoissa renkaissa, ja Nowa meni kovaa. Sitten ajateltiin, että vaihetaan pienempiin, koska ei se hiljentänyt yhtään. Joskus ajateltiin kokeilla uudestaan, sitten kun opin sitä hidastamaan. Mutta joo sitten kun oltiin  vaihdettu ne pieniin renkaisiin ja tultiin uudestaan niin Nowa antoi herkästi kiinni. Pienipuolipidäte ja se oli jo ihan kootussa. no tossa 9 estellä se kielsi kun se oli ihan banaani(banaanin mallinen). Siitä jatkettiin rata loppuun ja niinku uudestaan ja sitte tultii pia koko rata uudestaa ja meni hyvin. Pudotti yhdessä kohtaa tohon sarjan okserille kun este oli joku 107 nii väli jäi pieneks, tai ei pieneks vaa se oli väli jossa piti ottaa vähän kiinni. Hah, ja yhdessä kohtaa se tiputti tossa sarjan a osalla nii se tiputti sen ala puomin.. sen joka oli sen toisen puomin alla. Se oli niin reunoissa kun toinen puoli oli maassa niin sitten kun se kolahti niin se putosi.
   Nojuu mutta sitten kun oltiin tultu toi muutaman kerra lopetettiin.
Sitten äkkiä nowa pois, ja Jesko alko tekee karsinoi. Ku kello oli jo seitsemän. Kun olin Namin pistänyt pois niin päästin Namin kentälle juoksentelmaan, hän meni täyttä :). No Kuitenkin josku 19.25 oltiin kaikki saatu ja äkkiä mopo autolla kotiin, meillä menee kotiin mautolla 2 min :) Niin ja tärkeä tieto ponit sai paljon leipiä ja omenoita.

Nii ja sitä vielä, tasan kahdenviikon päästä mulla on sannan valkku =)
mutta joo moikka :)!
-Jassu

4 kommenttia:

 1. Todella selkeä blogi, tykkään kirjoitustyylistäsi (:

  Miten sait leikattua ton pystärin Prettylle? (:

  VastaaPoista
 2. no sillä on ollut koko ikänsä pystäri, mutta loman jälkeen kun haimme sen ylläpitoon niin sille oli kasvanut normi harja, me tehtiin niin että vedettiin vaan ihan lyhyeksi. Eli koko harja vaan pois ja sitten se siitä kasvoi
  niin ja kiitos =)

  VastaaPoista
 3. missä sulla on sannan valmennus? Tai tuleeko se tonne tallille missä sulla on ponit? =)

  VastaaPoista
 4. Mulla on Sannan valkku Kotimäessä ehkä, ei tiedetä vielä :D mutta ei tule kumminkaan tänne missä ponit asuu =)

  VastaaPoista