keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Yritin ratsastaa kunnolla, kaatosateessa

TEERVEEE
Tänään mä menin tallille joskus kuudelta äitin kanssa. Melkein koko päivä on satanut. Ja aika paljonkin on satanut. No otin Namin sisälle, ja aloin laittamaan kuntoon. Huomasin että poni oli ihan märkä. Sillä oli ollut loimi mutta silti, ja loimi oli kaulakappaleellinen. Pitäisi olla hyvä loimi. En tiedä oliko Ida pistäny lomet vasta kun oli tullut koulusta, vai oliko tullut läpi. En tiedä ihan sama. No Sitten kun olin jo pistänyt satulan huomasin, että Nami tärisee. Latoin loimen ja äiti antoi heinää, että Nami lämpeisi. Niin otin siis satulan pois. No kävin hakemassa Nowan. Nowakin alkoi vähän tärisemään, sekin oli märäkä = loimi oli. No Sillekkin loimi päälle ja vähän heinää. Huomasin, että Ida oli ollut jo talilla, mutta kävin muuten vain katsomassa muita poneja. Ja huomasin että Eetukin (Idan poni) tärisi. Sanoin siitä äitille, ja äiti soitti Tuijalle, Idan äitille että ponit tärisee, voiko eetun,humpan ja Pepen ottaa sisälle, vaikka Eetulle ja Pepelle oli jo iltaheinät karsinassa ja mössöt, tuija vastasi juu. Puimme Eetulle loimen (eetukin oli ihan märkä), humpalle ei, koska se ei se tärissyt ja sillä niin paksu karva. Pepellä oli jo sadeloimen alla toinen loimi.

No sitten kun Nami ei enään tärissyt, Oona humpan omistaja tuli tallille - äiti lähti kottii hetkeks- niin aloin siis pistämään Namia kuntoon. Käytävällä pistin laitoin sen normisti kiinni siihen ja kun aloin pistämään satulaa se oli ihan ok, mutta yht'äkkiä nami alkoi pomppimaan oikein kunolla ja vetämään. Otin satulan pois ja karsinaan. Sitten pistin ensin suitset ja sitten satulan. Jesko Sanoi, että nami voi alkaa pomppimaan jos pistää ensin satulan. Ei ole vielä mulla sitä tehnyt, mutta nyt sitten. No ajattelin, kun Nami on sillä päällä niin ratsastan sen kunnolla. No ratsastaessa se oli tosi kiva. tein voltteja ja taivuttelin. Selässä olin 18.40. Kun piti odottaa että pääsen uudestaan pistämään Namia kuntoon ja niin. No Nami oli kiva. Ei siitä eteen mitään, en tehnyt mitään kiinnostavaa D:. No mutta joo sitten laitoin sen karsinaan kun olin ratsastanut ja Ida ja noi teki iltatallin, kun olin kävelemäsä loppu kävelyitä. No siivosin ja pyysin äitä hakemaan.
Kotona oli 19.40... piti Nowa vielä päästää kentälle laukkaamaan mutta oli jo saanut iltaheinät niin en jviitsinyt pistää.
mutta joo kiitti moi!
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti