maanantai 5. joulukuuta 2011

Erikoispostaus : Mikä Nowassa on parasta?

Ajattelin näin Joulukuun kunniaksi tehdä vähän erikoisempia postauksia. Ja tässä kerronkin mikä on Nowassa parasta. En usko, että kaikki hyvät puolet vielä on tullu esiin, koska jokaisessa ponissa/hepassa on omat huonot puolensa ja omat hyvänsä. Kerronkin nyt vain Nowasta, koska en tähän samaan postaukseen jaksa Namistakin kertoa. Namista tulee joku toinen postaus. Mutta minähän voisin jo aloittaa, että tämä loppuisikin joskus :)

Itse pidän Nowan 'sosiaalisuudesta'. Aina kun menen tallille, on siellä tarhassa joku joka pistää korvansa hörölle ja hörisee. Jos teemme aamutallin Nowa on ensimmäisenä hörisemässä, vaikka se kuinka väsynyt on. Myös jos touhuat jotain Nowa katselee ja hörisee samlla. Jotenkin se on mukavaa, kun poni on menossa mukana. Nykyään se on jo outoa jos Nowa lopettaa puhumisen. Nowan omistajat sanoivat, kun Nowa tylsistyi seisoskeluun se lopetti myös puhumasta :D.  Ja nyt Nowa ei millään malta lopettaa puhumista. Omistajatkin sanoi, että se on hyvä vaan, kun Nowa puhuu. Tietää, että se on tyytyväinen.

Yksi Nowan parhaimmista puolista on sen rehellisyys. Se pelastaa pinteistä ja auttaa. Se ei ota nokkiinsa helposti. Nowa yrittää ylensä parhaansa. Nowa on uskomaton, kun se on niin rehellinen.
Osaksi tähän rehellisyyteen kuuluu myös se, että se välillä 'muistuttaa' ratsastajaa esim kieltämällä jos ei ratsasta.  Minusta rehelliseen poniin kuuluu myös se, että se ei ole kuitenkaan ihan automaatti. Nowa tekee parhaansa jos sitä ratsastaa, mutta jos vain matkustaa se saattaa mennä esim ohi. Joskus se kuitenkin antaa matkustamisen anteeksi. Esimerkiksi sellaisen tilanteen jos olet vaikka kilpailussa, sua jännittää jokin este esim, ja olet muuten itse tzempannut koko radan niin se antaa anteeksi sen esteen.
Ja jos joku kokemattomampi ratsastaa Nowalla, niin Nowa käyttäytyy hyvin.
Olen kuitenkin tyytyväinen Nowaan, että se ei kuitenkaan tee ilmaiseksi kaikkea vaan vaatii, se on jo sen verrn kokenut, että se osaa vaatia ratsastajalta. Se antaa kokemattomammalle enemmän anteeksi kuin kokeneemalle.
Kiltteys. Se on yksi sana joka kuvaa Nowaa täysin. Se on maailman kiltein hoitaa. Se voi seisoa käytävällä/boksissa vapaana ilman, että se lähtee mihinkään. Se ei tee turhia loikkia, sählää, tai tee muuta turhaa. Se ei hermostu pienten lasten näpräyksestä, tai muusta. Voit maata sen selän päällä ja ratsastaa väärinpäin, eikä se välitä.

Innokkuus, ja hyvä työmoraali. Ne nowalla on. Se tekee mielellään töitä, varsinkin esteissä. Kun pitää yllä tasaista tahtia sillai että on rennot päivät,hypyt, koulut ja vpt. Niin se on tyytyväinen.
Koulussa normikuolaimilla Nowa ei helpolla anna periksi, mutta kun sen saa rentoutumaan se on hyvä. Se tottelee kaikkia käskyjä ja on kiva.

ILOPUKIT. Ehdoton suosikki!  Nowa harvoin tekee pukkeja, mutta joskus kun se on oikeen iloinen se saattaa tehdä ilopukin. Se ei ole iso, melko pieni. Mutta se on ihanaa nähdä kun Nowa on iloinen.

Noh tässä nyt jotain =). Sain idean Kaktun blogista, ja ideaa sai käyttää ja päätin tehdä, ihan piristykseksi. Noh tämä taisi olla tässä, ei kun moro!
-Jassu

2 kommenttia:

  1. Hahaha muistaks sillo ku laukattii pepen ja nompunkaa yhtäaikaa ja nomppu rupes pukittaa ! :))

    VastaaPoista