keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Myötähäpeä + kouluratsastustaHeei, tossa on toi videopostaus. Kyllä saatte nauraa, voivoi..

No jätetään toi asia sikseen. Tänään menin taas tallille, tietenkin. Menin joskus vähän yli 12. Yks mun kaveri Milja tuli mukaan. Eilen Nowalla oli vp, mutta tänään ratsastin. Taas kerran päätin, että pistän taivutus letit.. no pistin ne nowalle taas. Katsotaan koska otan ne taas pois.
  Ratsastin Nowan ensin. Laitoin sille pintelit ja kaikki. Nowa oli muuten ihan kouluponi, mutta ratsastin niillä pessoilla/olympiat. Koska toiset suitset olivat namin säädöissä, enkä jaksanut vaihtaa niitä.
Nowa meni tosi hyvin. Se keskittyi ja teki mitä pyysin. kädellä en tehnyt lähes mitään, ehkä pieniä puolipidätteitä, koska Nowa oli hyvin pohkeen edessä. Ratsastin nowan tänään aika pitkillä ohjilla.
Aluksi ravilin Nowan kanssa ja tein paljon voltteja. Sitten aloin väistättämään ja muutenkin enemmän työstämään sitä. Mutta menin nowaa vaan joku puolituntia. En ratsastanut siksi kauenpaa, koska musta Nowa oli hyvä, ei sitä tarvinnut enempään rasittaa jossei ole syytä.

Nowan jälkeen laitoin sen tarhaan ja aloin pistämään Namia kuntoon. Namilla otin ohjat melko heti käteen ja aloinkin jo työstämään sitä. Tein aluksi pääty-ympyrällä suunnan vaihtoa, eli halkaisin pääty-ympyrän ja vaihdoin aina suuntaa. Sitten nostinkin raviin.  Aluksi tein joka kulmassa voltin ja lyhyillä sivuilla koottua ravia, kun taas pitkillä sivuilla vähän eteen, tässä kuvio jota menin.

Tein tätä aika monta kierrosta molempiin suuntiin. Tässä tehtävässä nami rentoutui hyvin. Vaihdin tehtävää vähän sillein, että noissa pitkän sivun kohdissa meniin toi vino väistöinä, eli sama 'v' kuvio mutta väistöä, keskivälissä suoristin ja vahdoin väistöä, jos tajuatte ? :D

Tämän jälkeen aloin laukkaamaan. Laikkailin pääty-ympyrällä ja tein tempo vaihteluita. Nami rentoutui hyvin. Ratsastin Namia joku 45 min, ja Nami oli ihan hiestä märkä. Ainakin poni teki töitä.
Sitten loppuravasin ja -kävelin.


Nyt mää sanon teille, moikka, ja meen :)
-Jassu

2 kommenttia: