keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Ypäjä

Mmoi, on taas unohtunu tää päivitys. Ehkä mä ny jaksasisin päivittää. Eli viime viiklla oli ypäjä. Lähettiin silloin torstaina, koska sinä päivänä oli Poniderbyn karsinta. Kisat alkoivat vasta 12.00, joten aikaa oli aamulla hyvin.
Ypäjällä laitettiin Nowa karsinapaikkaansa, ja kamat paikoilleen. Olimme Maneesitallissa. Nowa oli vähän ihmeissään, että missä hän nyt on. Hän epäili ensin meneekö edes karsinaan. Nowa tutki hetken karsinaa ihmeissään. Me laitoimme kisakaapin siihen karsinan eteen ja kirjoitimme liitutauluun numeromme ja nowan nimen. Meillä oli ellan kisakaappi, siksi siinä luki Ella rautamaa Monte Carlo :D.
Kun olimme saaneet Nowan tavarat paikoilleen menimme noutamaan avaimet huoneisiimme, viemään Namin lääkärin todistus ja näyttämässä Nowan rokotukset. Tämän jälkeen menimme Kurssikeskukselle, jossa siis yövyimme.
Vaihdoin siellä kisavaatteet ja sitten menimme takaisin tallille. Laitoimme Nowalle Nurmi hokit ja aloin harjailemaan sitä. Pisyin sen kuntoon ja menimme derbykenttää päin. Siellä oli 80cm menossa, Jesko kävi sitten kysymässä, että koska poniderbyn karsinta luokka alkaa, no 2 tunnin päästä. Veimme Nowan takaisin talliin, koska ei sitö ollut järkeä siellä kuumuudessa pitää.
Katsoimme siinä 80 ja 90. Ehdin kävellä metrin radankin ennen kuin menin laittamaan Nowan. Koska lähdimme ihan loppupäässä.
 No meninkin sitten laittamaan Nowaa kuntoon.
Kun menimme takaisin Derbykentälle, oli vain muutama ratsukko mennyt, joten odottelemista oli vielä.
Oli todella kuuma joten yritimme pysytellä varjossa. Teimme Nowan kanssa lyhyen verkankin. Radalla Nowa oli vähän löysä. Meille tuli 2 pudotusta, ne olivat minun vikojani. 4 pysty tipahti, koska tulimme siihen liian pitkänä. Ja myös 7 okseri tipahti, tulimme siihen ihan lapaulkona ja muutenkin huonosti. Pääsimme kuitenkin Poniderbyyn.

No veimme Nowan sitten talliin. Tämän jälkeen menimme kurssariin ja vaihdoin vaattet ja lähdimme Jeskon kanssa kohti Loimaata, koska löysimme sieltä hyvän ravintolan. Sinne ajoi vain 15 min, menimme sinne ennemin kuin Ypäjän kebulaan :D. Paikan nimi oli Ankkuri paikka :D.
Siellä oli tosi hyvää ruokaa. Söimme vatsamme kunnolla täyteen.

Tämän jälkeen tallia, menimme vielä kävelyttämään Nowaa. Sitten kohti huonetta, puhimme jonkun aikaa kunnes aloimme nukkumaan. Yö oli tuskaa, olin hirveän kuuma joten unta oli vaikea saada.
Minä sain nukkua melko pitkään, koska Jesko kävi ruokkimassa Nowan ja kävelyttämässä. Nowa oli ollut aamulla todella väsynyt, eikä ollut nukkunut ollenkaa makuulla. Lenkillä hän oli vain mennyt väsyneenä eteenpäin. Nowalla oli myös kiima, joka tekee siitä vielä rauhallisemman.

Menimme sitten syömään aamupalaa kurssarin syömäpaikkaan.  Syömisen jälkeen katsomaan kisoja. Menimme myös sinne expo alueelle, ostin sieltä itselleni KL kengät, olen katsonut sen tyyppisiä kenkiä ihan normaaleista kenkäkaupoista (eivät tietenkään KL) mutta kuitenkin. Ostin valkoiset tennarit. En muuta. Ne makso 49e, mutta sain ne 42e, koska niissä ei ollut hintalappua :D.

Menimme taas laittamaan Nowaa kuntoon vasta radankävelyn jälkeen. Ja ehdimme paikalle ennen kuin luokka oli edes alkanut. Tein taas lyhyen verkan jotta Nowa ei väsyisi, koska kuumus oli tehnyt jo nowasta tosi laamamaisen. Verkassa se ei jaksanut kunnolla hypätä tms. Yritin ratsastaa sitä vähän villimäksi mutta ei.
 No sitten rataan. Se ei mennyt kauhean hyvin. :D Laukka oli hyvä ja paikat osui, mutta Nowa oli silti jotenkin pohkeen takana ja vähän laamamainen. No ensimmäinen tippuin, ja toinen, sitten pari estettä puhtaasti ja taas pudotus, taas pari estettä puhtaasti ja pudotus.. meille tuli NELJÄ pudotusta, ei ole varmaan koskaan tullut niin paljon. Otin radalla nowaa vähän enemmän kiinni banketille niin poni oli laskemassa raviin, ja se oli outoa, nowa tuskin koskaan tulee niin helposti takaisin. No täytyy huomioida, Nowa on 19, sillä oli kiima, se ei ollut nukkunut, ja järkyttävä kuumuus. Ei se hypännyt mihinkään kunnolla, ainut mihin se nosti jalat oli viimeinen este, koska siihen lähdimme kaukaa joten sen oli pakko :D. Noh, tein pitkät loppukävelyt ypäjän maastossa.
Laatu (y)
Olin kuitenkin tyytyväinen nowaan :D. Vein Nowan sitten talliin, vaihdoin vaatteet ja menimme syömään kurssarin ruokapaikkaan. Siellä oli päivällinen meneillään. Söimme ja sitten haimme kamat ja jätimme avaimet. Menimme vielä uittamaan nowaa sinne lammelle. :) Nowa tykkäsi, hän oli kauhea vesipeto. Sillä oli koko ajan kiire veteen. Lähdimme sitten kotia kohti.

Seuraavaksi onkin Juming Kemiö. Nami ei pääse sinnekkään, koska sillä pitää olla vielä viikko lomaa.
Lähdemme sinne hyvillä mielillä, vaikka Ypäjä ei mennytkään niin hyvin. Kiva reissu kuitenkin!
Okei moikka! :)
-Jassu

2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Mulla on susta ja Pretty Nowasta kuvia kun kisasitte 6.5. Salossa (: Jos kuvat kiinnostaa niin laita sähköpostia osoitteeseen: veera.maattanen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa kiva :) No ne on aika vanhat kisat, joten en tarvii kuvia, mutta voit ihmees ilmottaa jos joskus nappaat meistä kuvia jostain muualta? =)

   Poista