keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Jannan valmennus

Moi, meillä oli eilen Jannan valmennus. Olin molemilla poneilla siellä.
 Verkkailimme itseksemme sileä osan, kunnes aloimme menemään päädyssä kahta sinistä pystyä johon tuli kolme askelta ja yhtä kavalettia ympyrällä. Yritin keskittyä Nowan kanssa omaan istuntaan ja hellään käteen. Omasta mielestä istunta pysyi aika rauhallisena. Teimme tätä molempiin suuntiin. Nowa pysyi hyvän rauhallisena. Sitten tulimme kaksi pientä pystyä ja sieltä jumppa sarjalle puomi-pysty-puomi-pysty-puomi-pysty, sieltä jatkoimme kavaletille ja vahdoimme suunnan ja uudestaan ne siniset pystyt. Nowan kanssa pyrin taas rauhalliseen istuntaan. Tän jälkeen tultiin taas pystyt jumppis ja vesimatto, johon nowa kielsi XD .. Tän takia välillä läppäsen sitä raipalla vesimatolle, koska se voi kieltää, tosin aina kun läppäsen nii se ei meinnaakkaan kieltää ja läppäsen ns turhaa. Noh näytin Nowalle tätä vesimattoa, ja nowa varmasti luuli että vesimatto syö hänet. Tulimme uudestaanja ihan hyvin se sitten tuli. Nowa pelkää käytävälläkin välillä sinisiä heinäpusseja, puhisee ja kaikkea niille, ehkä toi on toi vanhuus, eikä Nowa kiellä ku vaan treeneissä. No jatkoimme matkaa ja tulimme pitkällä sivulla pysty - etenevä 4 - 2 askeleen sarja. Sitten tulin uudestaan vielä vesimaton ja pitkän linjan ja Nowa tuli oikein hyvin.Tän jälkeen tultiin vielä sama juttu väärinpäin, mutta videota ei ole, koska jesko meni pistämään Bennoa.
 Nowalla oli siis tarkotus hypätä vähän pientä ja hauskaa.

Bennolla aloitimme samalla jutulla. Teimme kaksi pystyä ja kavalettia. Aluksi ahdoin Benin kanssa siihen neljä askelta, kunnes korjasin sen heti ja aloin tulemaan kolmella. Muistin taas, että Benin pitää antaa laukata. Pikku tehtävissä vaan tuntuu, että se laukkaa kovaa:D. Ben tuli sitä hyvin, pyrin itse olemaan taas rentona. Tulimme mollemista sunnista. Sitten tulimme samoja tehtäviä kuin Nowan kanssa ja Beni tui hyvin, sain askeleet sopimaan ja niin. Olin oikein tyytyväinen Beniin. Loppua kohden Beni vähän villiintyi, tai no ''villiintyi'' ja ''villiintyi'', mutta meni kovempaa kuin piti. Sain sen kuitenkin tulemaan oikein askelin ! :) Bennollakin hypättiin tällästa pientä ja mukavaa.

Puhuimme muuten Jannan, kanssa Nowan hengityksestä. Selitin, että Nowalla on tosi ahtaat toi hengitys putket siksi puhisee noin paljon, tai ei se tuolla nyt puhissu, mut on muutaman kerran puhissu. Janna ehdotti sellaisia teippejä ja pillereitä jotka auttaa hengitykseen. Niitä käytetään vain tärkeissä kisoissa, on sen verran arvokkaita. Koska jos Nowa ei saa tarpeeksi happea nopeasti esim radalla niin sen jalat hapostuu tai sillai ja se voi ottaa puomin ja samoin jos se hengittää liian raskaasti tai sillai niin se voi jopa saada sydänkohtauksen koska se on niin vanha. Joten tottakai otamme niitä sitten.
  Bennolla on vuositarkastus ens maanantaina, vaikkei se ole oirellut tai mitään, mutta jos on jotain niin saa sen nyt hoidettu pois. Näytin Jannalle kotimäen radat, ja Janna piti niitä hyvinä paitsi, että aloitin 110cm ali temmossa. Mulla alkaa perjantaina ripari, joten ei paljon musta kuulu sitten, ponit saa vähän rennompaa menoa, kun Jesko ja Ella ratsastaa. Ne käy maastossa ja sillai.
 Okei eli tällästa kuuluu, päätin oikeen kertoa teille ny kaiken ku aikaa ny oli. : )
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti