sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

MRM/Metsämäki 12.-14.7

Moi! Olimme siis Nowan kanssa hyppäämässä Turussa, Metsämäessä. Menin Nowalla kolmena päivänä yhden luokan. Menin perjantaina metrin, lauantaina kympin ja sunnuntaina metrin. Valitsin luokat arvostelujen perusteen :D. Tykkään A.2.0 arvosteluista ja halusin myös testata tuota vaikeutuvaa.
 Perjantaina ei ollut aikasta lähtöä, koska kisatkin alkoivat vasta yhdeltä. Aikaa oli siis riittävästi, olimme kyllä vähän etuajassa perillä. Päästyäni kisapaikalle käytiin näyttämässä paperit, ja sitten poni kuntoon.  Sitten kun poni oli kunnossa katselin hetken, ja menin 90cm palkintojen jaon aikaan verkkailemaan Nowaa. Nowa tuntui virkeältä ja iloiselta. Välillä se oli vähän villi.
Rata oli aika kiva, kun kävin sen kävelemässä.
Kun olin kävellyt radan verkkasin Nowan loppuun. En tehnyt montaa hyppyä, mutta riittävästi.
Radan aloitin reippaalla temmolla. Pyrin pitämään käden rentona koko radan ajan, varsinkin ennen estettä. Koska mulle on jäänyt pahaksi tavaksi jäädä nypläämään ennen estettä. Rata sujui hyvin, kunnes tulee mun epäonnen kaarre vasen kierros ja ns. U-kaarros esteelle. Mokaan sen aina. Siitä tulikin puomi. Koska sama on tapahtunut nyt KaKella ja Ypäjällä. On ollut samallainen kaarre vasemmasta kierroksesta, ja aina se tippuu. Tätä täytyy alkaa harjoittelemaan. Arvatkaa ärsyttikö. Olisi ollut luokan nopein aika, mutta kun oli tämä puomin riesa.Olin kuitenkin tyytyväinen Nowaan ja rataan.
 Lauantaina oli vuorossa 110cm. Olimme taas ajoissa paikalla, ehdin syödä aamupalanikin kisapaikalla. Sitten menimme laittamaan Nowaa. Nowan verkkailun aloitin taas edellisen luokan palkintojen jaon aikaan. Nowa oli taas todella innokas.
Kun kävin kävelemässä radan totesin sen aika kivaksi, koska siinä oli vähän tekemistä tai siis ei pitänyt laukkailla ympäri ämpäri vaan.
Nowalla yritin olla tekemättä pitkää verkkaa, mutta kun tuli muutamia huonoja hyppyjä niitä piti lähteä korjaamaan ja sitten verkasta tuli liian pitkä. Huomasi, että Nowa olisi tarvinnut enemmän kävelytaukoa ja lyhyemmän verkan näin kuumalla. Radalla se tuntui vähän löysältä aluksi, mutta sitten pistin siihen vähän vauhtia. Nyt en keskittynyt aikaan, vaan yritin vain ylläpitää laukan ja päästä esteistä yli virheittä ettei pisteitä lähtisi. Rata oli nolla viimiseen linjaan asti. Oli 7-este ja siitä linjalla vaihtoehto esteelle. Päätin mennä jokeri esteen josta saa tuplamäärän pisteitä jos menee puhtaasti, mutta jos tiputtaa menettää tuplamäärän. Nowa meni sen kuitenkin nollana ja saimme täydet pisteet. Aikakin oli ihanhyvä, siihen nähden etten ratsastanut aikaa. Olin todella tyytyväinen Nowaan radan jälkeen. Tosin itselläni meni selkäjotenkin hassusti vikan esteen jälkeen. Se sattui tosi paljon ja en pystynyt liikuttamaan sitä. Onneksi sekin sitten helpottui.
  Nowa oli muuten mahti, koska me sijotuimme neljänsiksi tässä luokassa. Hieno nowa <3

Sunnuntaina oli vuorossa taas pienempi luokka 100cm. Olimme jättäneet Nowan yöksi kisapaikalle, koska aika moista ajamista oli ajaa ensin Laitilaan sitten takaisin Turkuun. Tai kun asun Turun lähellä. Niin päätimme jättää Nowan yöksi.
Verkkasin Nowaa melko vähän. Pyrin saamaan sen vain pohkeesta eteenpäin ja tulemaan takaisin. Nowa toimi verkassa ihan kivasti. Radalla ratsastin aikaa, joten pistin Nowan heti eteen kun lähdin radalle. Rata menikin tosi hyvin, kunnes sarjan a-osalle jään pitämään. Sitten se putoaa. Tästä suutuin, että miksi tein näin ja unohdin kokonaan kääntää, enne yhtä pystyä joten kiersin sen. Vikalle esteelle tulee aika mainio lähestyminen, itse olin ihan menossa siitä paikasta mihin olin Nowaa tuomassa, mutta Nowa halusi lähteä lähempään joten se heitti etujalat suoraksi ihan kuin se kieltäisi, mutta sitten poni lähtikin melko huvittavan näköisesti hyppäämään tätä viimsitä okseria. Kyllä se aika hienosti ne tassunsa sieltä nosti :D. Hieno poni!
Olen tyytyväinen tähänkin rataan. Olen koko viikonloppuun tyytyväinnen, koska nyt radat oli varmoja, eikä sellaisia epävarmoja, kun ne on nyt pari kertaa ollut.


Nyt oli vaan perjantain 100cm luokista kuvia, kun en löytäni vielä muualta :)
Ihanaa Bennokin tulee tiistaina kotiin <3!.
No mutta heippa !
-Jassu

6 kommenttia:

 1. oot nowalle jo tosi pitkä ja iso.. :D ratsastat tosi epäsiististi ja epäreilusti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ekan radan pudotus johtu siittä kun toi nowan ihan paskasti ja huolimattomasti siihen. Muutenki kauheeta repimistä ja kannuksilla potkimista..!

   Poista
 2. Hei btw et oo vastannu vielkää kysymys postauksee :D ja iha hyvält toi teiä meno näyttää ja onnee sijotuksest!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainiiiii!! :D unohin koko postauksen :DD

   Poista