tiistai 26. heinäkuuta 2011

Treeniä kisoihin

Moii, tultiin eilen maanantaina kotiin sieltä Espanjasta. Oli kiva reissu. Paloin siellä naamasta kyllä aika pahasti ja nyt lähtee nahkaa nenästä.. No kuitenkin, Ella on ratsastanut Nowaa. En oo kysyny miten on mennyt, mutta kai hyvin.

Tänään me siis hypättiin, koska huomenna on kisat. Päästiin testaamaan uusia tolppiakin. Jesko piti mulle tuntia. Me tehtiin niin, että harjoiteltiin tiukkoja teitä. Uusintoja varten katos.. Se meni hyvin, huomas kyllä että täytyy olla aina tosi vahva ulkopohje. Esim meillä oli niin että linja/sarja jossa oli edessä kavaletti pystypäin ja sitten se päällä kavaletti väärinpäin ja sitten oli okseri. No sen okserin vieressä oli aika lähellä toinen okseri ja siitä piti kääntää ennen kavalettia siihen okserille. Se meni hyvin. Videokuvattiin vaan sellanen yks ns. rata.
Mutta toi on ihan viimisiä juttuja..Tossa tiet ei ollut niin tiukkoja :)
Toi oli viiminen mitä hypättiin. Sen jälkeen loppuravairin Nompun, ja kävelin. Pistin sen tarhaan ja otin Namin. Äiti sanoi lentokoneessa, että mä saan alkaa ratsastaa namia! Olin ihan onnessani, saisin Namista toisen kisaponin. Pääsis treenaa enemmän ja ruusukkeitakin sais enemmän ;).  No kerron suunnitelmista vähän myöhemmin, nyt kerron miten Nami meni.

Joo se on tosiaan ollut lomalla aika kauan, talvesta saaakka. On sillä välillä ratsastettu, mutta ei paljon. Meninhän mäkin vaan pari kertaa, silloinkin salaa. Kerrotiin kuitenkin äitil.
No siis, varustin namin ja sitten kentälle. Otin melkein heti ohjat käteen ja aloin taivuttelemaan. Jesko hieman neuvos mua. No enhän mä namii viel ihan saanu niin että se antais periks ja menis muotoon. No ravailin ja se reuntoutus lisää. Hieman se kyttäs yhtä kulmaa, se oli se kulma jossa oli kentän portti. Siellä oli myös esteet ym. Niin Nami ihmetteli sitä. Jesko sanos et ei mun tarvii tehä siit mitään isoo juttuu, kannattaa vaan ravata ja taputella vähän. No sitten nostin laukan ja laukkailin, tein paljon voltteja ja tollasta. Sain Namin menemään kulmastakin ;) Jesko videokuvaskin vähän..Youtube pilas laadun..No Namin ratsastelun jälkeen  otin kamat pois ja menin suihkuttaa sitä. Sen jälkeen  laitumelle. Jesko oli tehnyt karsinat, ja se siitä lähtikin. Mä olin tullu pyörällä tallille, joten jäin sinne. Vein namin kamat pois käytävältä ja sitten hain Nompun. Pesin sen kisoi varten, koska se oli tosi likanen. Pesu meni hyvin, sitten pistin sen vihreelle Namin kaa. Sen jälkeen aloin putsaamaan kamoja ja kuuntelin tallissa NRJ'tä, samalla kun putsasin kamoi. Noo sitten lähdin kotiin, kun olin kaikki hoitanut..

Nyt tietoa kisoista
*kisat alkaa kello 14.00, silloin alkaa ristikkoluokka.
Meen Idan kyydillä sinne, koska se hyppää 70cm ja 90cm Pepel. Mä hyppään 70cm jos se menee hyvin, me ehkä jälki-ilmoitaudutaan ysikymppiin :)) Lähen kuudentena siinä 70cm'ssä. Ja ida 12, ellei tuu jälki-ilmoittautuneita. Eli pääsen ekoina verkkaamaan. Me aijottaan Nompun kanssa tehä uusinnassa pienet tiet..
jotta voitettais tai ainakin sijotuttais. Ku meijän luokassa on 55 lähtöä !! Teen kisapostauksen huomenna, sillai paremman :)

Nyt kaikkea muuta tavotteita,mihi mennään hyppäämään ym.

Namin kanssa ajateltii nyt treenata tää kesä ja syksy ja näin, että päästäis talvella kisoihin. En haluu pelkästään estekisoihin Namilla vaan myös koulukisohin. Koska Nompusta ei saa ikinä kouluponia :D. Mut kyllä ajateltiin aika estepainotteisesti mennä. Nyt alko ensinnäkin namin laidutus, kaikki varmaan luulee, että sillä on vauvva, niin iso maha :p.

Nowan kanssa elokuun kisoja
- 6.8 Mynämäki (MySeRa) 70-80
- 13.8 Nooran talli 70-80
- 21.8 Pori (PoR) 80
- 27.8 Perniö 80

Noi  ei siis oo vielä varmoja, voit tulla muutoksia. Ja tälläst, mutta ei mulla muuta moii !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti