tiistai 16. elokuuta 2011

Sataa, sataa ropisee


Tänään oli eka koulupäivä yläasteella. Seiska E tuli luokaksi, no kuitenkin. Tänään on ollut kauhea sade. Silloin, kun äiti haki mut, niin vettä tuli nii paljon, ettei nähty mitää. Piti pydähtyä hetkeksi.. Ja sellainen pieni tihkutus on ollut koko päivä. Eli tavallaan koko päivän on satanut. Koulu loppui puol yks, ja olin muutaman tunnin kotona. Sitten menin tallille. Otin lökärit mukaan, että voin laittaa ne päälle, kun oon ratsastanut. Etten tuu lisää kipeeks.

Jessica tuli mun kanssa tunille, ja äiti, mutta se teki vaan karsinat. Nowa oli varmaan ollu puun suojassa, koskaan se ei ollut yhtää märkä, ja satoi edelleen. LAiton sitte Nowan ihan normaalisti kuntoon. Harjasin sen hyvin. Pistin sille korva huputkin. Pistin myös buutsit.

Kävelin jonkusen aikaa, ja sitten aloin jo taivuttelemaan. Halusin saada heti alusta rennoksi. Koska huomenna on ne kisat. No ei Nowa kuitenkaan heti rentoutunut. Kävelin aika kauan, kun taivuttelin. Nostin sitten ravin.  Kevntelin ja taivuttelin, tein myös voltteja ja yritin saada Nowan kuulolle. Esim. tein voltin ravissa sitten heti voltin lopetettua pysähdys ja sitten taas raviin. Ajattelin, että meen hetkeksi harjotusraviin. Nyt siellä oli jotenkin helppoisttua. Ku ylensä ei. En tiiää ravasko Nowa kivemmin, vai oonko mä oppinu istuu siellä vai olinko vaan niin rento vai mitä, mutta kuitenkin kyydissä oli kiva istua :). Nowa myös totteli pohkeelle hyvin.

Laukassa sitten menin sillai, että tein voltteja. Vaihtelin laukkoja tms. Nowa oli siinäkin kiva. Sittenkun meillä oli sellasia 20cm pystyjä niin menin niitä sillai, että Nowa vaan laukkaa yli :) Nowa oli tosi kiva.
No sittenkun Nowoli keskittynyt ja näin, nii menin pari kierrosta vähän reippaamassa laukassa. Sitten taas hetkeksi kunolla kuulolle ja loppuraveihin. Nowa sai oiken venyyttä itteään. Oltiin molemmat märkiä ratsastuksen jälkeen. Mentiin vielä kävelemään siihen Idan tielle. Jessica Ja Ida oli siivonnut tallin satulahuoneen. Sitten otinkin kamat pois ja menin suihkuttamaan Nowan jalat. Muuten en sitä suihkuta, mutta jaloista on hyvä. Sen jälkeen laitoin ponit tarhaan ja vein kamat omille paikoilleen. Ida oli jo mennyt, ja siivous hoidetty yms. niin annoin porkkanat tarhaan ja annoin ponit olla siellä.
MUUTEN yks Arba heppa tuli tänään kesälaitsalta.

Huomenna on kisat. Kivaa, kivaa :)
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti