torstai 11. elokuuta 2011

Show jumping timeHei, tänään Jessica piti mulle estetunnin. Olin Nowan kanssa hypäämässä, kuten videosta huomaatte. Alku verkattiin tolla heinä paali esteellä. Nowan piti olla pienessä/lyhyessä laukassa.Ponny ei saanut yhtään kaahottaa.
Ja myös lähelle piti tuoda, tai ei saanut päästää sitä lähtemään kaukaa. Vaikka se lähti ainakin kerran.
Nowa oli kuuliainen ja kiva.. tuntuma oli ohjassa ja se oli jalalle sellainen perus herkkä. No heinäpaali-estettä tultiin siinä pääty ympyrässä hetken aikaa molemissa kierroksissa. Sen jälken hypättiin se pysty, tultiin muutaman kerran, kaksi ? Nowa alkoi hieman imemään siihen pystylle, koska se oli vähän korkeampi.
Sitten kun oltiin tultu sitä, Jesko laski sen. Koska tultiin rataa. Silloin kun rata oli joku 90cm niin Nowa lähti vähän mistä sattui.
Nowa innostui esteiden jälkeen. Siihen heinäpali esteeseen oli jotenkin vaikee lähestyä, siks tultiin aika lähelle aina ..tai sit liian kaukaa lähetiin..

Tultiin se rata pari kertaa. Sitte annettiin sen kävellä hetki - niin kuin joka välissä ! -. Jesko vähän nosti esteitä, en tiedä minkä kokoisiksi. No tultiin se rata taas. Videolta te näette hyvin, minkä korkuisia mennään. No sitten kun oltiin taas menty se rata niin mentiin heinäpaalipysty-sarja-pysty.. aitten mentiin vähän korkeempaa. :)
Heinäpaali pysty oli 100cm, vihreepysty oli 110cm, sarjan A-osa oli 110cm ja B-osa oli 120cm. Nowa oikein ponnisti niissä esteissä. Ne olikin viimeisiä mitä mentiin.

Huomasin, että noissa korkeemissa on hyvä tehdä niin, että kun menee kevyeeseen istuntaan ei laskeudu mukana.. tai siis jään kevyeeseen istuntaan että poni saa laskeutua rauhassa. Se on parempi, kun että tymhdän sinne selkään. Oijjoi nowa oli niin kiva ♥

Namin ratsastin sen jälkeen. Ratsastin sen ihan sillai perus, laukassa se vähän sipsutti niin menin kiitolaukkaa ympräi kenttää.. jotta saisin laukan paremmaksi. Ja sillä pitkällä suoralla nami lähti, mutta sain sen takasi. Se oli tarkotuskin että se lähtee. No sitten laukkasin normaalisti niin nami oli paljon parempi.. tai se laukka oli :)

No eimulla muuta moikka !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti