maanantai 14. marraskuuta 2011

Kokeilua ja uutta

No niin moi! Tänään koulusta suoraan menime äitin kanssa Suomen Ratsutarvikkeeseen. Menimme katsomaan Nowalle delttoja, niitä deltta-ohjia. Koska pikkurenkaissa Nowa tuntuu hieman ärsyyntyvän, vaikka ottaisinkin vain pieniä puolipidätteitä, mutta isoissa renkaissa se kaahottaa. Joten päätimme kokeilla delttoja, jos ne toimisivat - poni pysyisi käsissä eikä kaahottaisi!

Oltiin äitin kanssa varmoja ettei löydetä oikeen värsiä, että mukaan tulee mustat.. MUTTA sieltä löytyikin ! Oikean kokoisetkin. No nappasimme nuo siitä telineestä. Ei ollut kalliit 9,90 kpl, mutta kuitenkin nahka oli vetreää ja hyvää. Ostimme myös rehua neljä säkkiä.
  Löysin myös pitelit, mulla on jo 1 paro valkosia pinteleitä.. mutta nekin on jo vanhat ja joku lika on pinttynyt, löysin sitten sellaisen setin jossa tuli vain 1 pari pinteleitä joten ostin ne. Pintelit ovat täysin samallaiset ku mulla nyt on :). Saan ne kisoihin!
No kauppailun jälkeen menin tallille. Otin Nowan tarhasa ja aloin harjaamaan. Olinkin ihan yksin tallissa, kukaan ei sattunut samaan aikaan. No testasin pinteleitä (käärisin ne vain jalkaan ja otin pois :D).
Myös laitoin heti deltat, että voin testata niitä. No Nowa oli tosi hyvä niillä. Ne oli kovuudeltaan just siitä keskivaiheilta. Menin hyvin sileetä, tein kaikki siirtymiset huolellisesti. Kokeilin pari kertaa hypätä ihan kokeiluksi millainen on hypätess, ja oli hyvä! Eli siis ei ollut turha ostos nuo deltat.
  No en sen kummemmin jaksa selitellä noista miten ratsastin, koska en mitään ihmeellistä tehnyt.
Ratsastuksen jälkeen jätin Nowan sisälle, koska ulkona satoi ja Nowa oli tosi hikinen. Pistin sille kaulakappaleellisen kuivatusloimen ja fleaceloimen. Ajattelin, että ottaisin sen kuivatusloimen pois, sitten kun oon ratsastanut Namin.

Niinpä otin Namin sisälle, ja aloin pistämään kuntoon.. Ihan normaalisiti kaikki tapahtui.
Kun menin kentälle nami ihmetteli jotain. No ei siinä mitään, mutta kun nousin selkään, se odotti ensin ihan nätisi, mutta yht'äkkiä se hyppäsi jätti loikan ! :D Ei ollut toinen jalustinkaan jalassa, no hyvin pysysin kyydissä. Aloinkin heti taivuttelee, koska nami oli vähän säpsäkkä, koska taapurin lapset kiljui ja tuuli humisi yms.
  Nami kuitenkin rentoutui hyvin.
Tein pohkeen väistöjä, voltteja, menin puomeja yms muuta saman tyyppistä harjoitusta. Ulkona satoi ihan vähän kun ridasin, mutta kntuli pois kentältä ja pääsin juuris sisään niin alkoi kaatosade.. tulin siis hyvään aikaan pois.. KERRANKIN! Tavallisesti oon kaatosateen aikaa ratsastamassa.
No laiton Namin pois ja jätin sille loimen. Sitten otin Nowan kuivatusloimen pois, ja jätin fleace loime päälle, niinkuin aina. Äiti tuli sitten siitä talliin (hän siis oli jo ollut tekemässä karsinat yms, hän vaan toi mut tallille).
Pilkoin porkkanat ja lähimme kotiin.

Eli ihan kiva päivä, oli vaan kauhea päänsärku :(.
Moikka!
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti