tiistai 12. kesäkuuta 2012

Sannan valmennus 11.6


Moi, meillä oli eilen Sannan valmennus, oli kyllä aika ikävä juttu, että ne oli seuraava päivä kisoista. Mutta kyllä ne ponit kestää, sanoinkin Sannalle, jos voitaisiin ottaa rennommin. Menin tunnille molempien ponien kanssa. Tunnit pidettiin Artukaisissa. Mun tunnit oli 5-6 ja 6-7, mutta ne olivat tietenkin myöhässä :D.

Menin ekalle tunnille Nowan kanssa. Verkkailin Nowaa tosi vähän, koska tiesin että me tehdään puomi harjoituksia, niin poni saa siinäkin verkkaa. Aluksi teimmekin s-kiemuralla laukan vaihtoja, kaksi puomia ja yksi pikku pysty. Nowa toimi niissä ihan hyvin. En saanut sitä kuitenkaan niin hyväksi kuin olisin halunnut.
Tämän jälkeen teimme puomi ristikko puomi kolme laukkaa puomi ristikko puomi harjoituksia.
Se meni myös ihan hyvin. Ne ristikot nostettiin jossain kohtaa okseriksi ja pystyksi.

Tämän jälkeen tultiin pientä rataa, ja sitten tultiin vähän suurempaa. Rata meni hyvin. Kapea pysty ei meinnanut pysyä, se tipahti muutaman kerran, koska sääsin itse liikaa. Toin sen liian juuren. Ja myös parit paikat Nowa lähti vähän kaukaa. Tulimme myös Artukaisten lyhyttä vettä, sitä Nowa 'kyttäsi'.
Poni kielsikin siihen, mutta en ollut itse tarpeeksi skarppina, vaikka niin kuvittelin selässä. Tulimme uudestaan ja hyvin me se yli tultiin.
Sen jälkeen loppuverkkasin ja menin Namin selkään.

Ryhmässä oli kaksi nuorta hevosta plus minä ja yksi toinen poni. Menimme siis aika pieniä, niiden nuorten hevosten vuoksi, mutta tekihän se Namille hyvää, koska silläkin oli ollut kisat edellisenä päivänä. Teimme samoja harjoituksia kuin Nowalla.
Sanna koko ajan puhui Namista, koska Nami on ollut Sannan valmennuksissa monta vuotta joten Sanna tuntee Namin niin sanna sanoi 'Nami on meidän vanha konkari' ' Nami näyttää miten mennään ' ja kaikkea tuon tapaista :D.

No, kuitenkin, asiaan. Teimme myös sen radan. Otin namia aika paljon kiinni, vaikka olisi pitänyt antaa ennen estettä laukata ja vasta esteen jälkeen ottaa kiinni, koska jos tekee toisin päin se korkeamilla stoppaa. Itseäni ärsytti, koska tein ne virheet.
Tulimme radan myös toisen kerran, mutta sitä jesko ei ottanut videolle. Siinä en ottanut niin paljon kädellä.

Näytimme myös Sannalle tunnin jälkeen sen metrin radan. Ja sanna sanoi saman kuin me kaikki, ensin oikasin kaarteen ja sitten 'lopetin' laukkaamisen, mutta muuten rata oli kuulemman hyvä.

Tänään ratsastin ponit ihan rennosti. Menin Nowalla ilman satulaa, ravailin vain ympäri kenttää, annoin sen mennä piten päin se halusi (en siis vaatinut mitään) pidin vain ohjissa pienen tuen. Oli myös tosi kuuma joten en edes viitsinyt mennä kauaa. Tämän jälkeen pesin/huuhtelin Nowan ja laitoin sen tarhaan
Namia en ratsastanut, päästin sen kentälle vapaaksi. Annoni sen laukkailla jonkin aikaa kunnes menin suihkuttamaan sen vedellä sitten kävelytin sitä ja suihkutin vielä uudelleen.Huomenna mulla on Namilla Annan este valkku, joten Namilla on aika raskasta, mutta kyllä Nami jaksaa. Koska näiden jälkeen ne saa parin viikon lomaa, ratsastan kyllä mutta paljon rennommin.
Alempana on kisapostaus moikka =)
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti