keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Jumping KemiöHeippa taas :). Nyt jos vihdoin jaksaisin tehdä postauksen. Eli tossa viimeviikolla oli Jumping Kemiö joka alkoi perjantaina 13.7 ja loppui 15.7. Kolmipäiväinen kisa siis. Menimme kisapaikalle jos torstai illalla. Ratsastin Nowan torstaina ennen Kemiöön lähtöä, pesin sen myös. Asiaan, olimme torstai illalla Kemiössä, muutamat muutkin olivat jo tullut. Etsimme Nowan jaba paikan. Haimme sinne turvetta ja pistimme nowan sisään. Nowa oli vähän ihmeissään missä hän on, poni oli kuitenkin paljon normaalipi kuin ypäjällä.

Laitoimme kamat Jaba paikan eteen. Tuhtasimme hetken ja pistimme kaiken paikoilleen sitten kävimme yö paikassamme. Emme siis ollut siellä kisapaikalla yötä vaan vähän kauempana, koska kisapaikalla oli täyttä.

Yövyimme Villa Felix'issä. Se oli todella rauhallinen paikka jossa oli tosi vanhanaikainen sisustus, kai nyt kun se oli tarkoitettu +50 vuotiaille :D. Sitten siellä oli mää ja jesko (y).
Siellä oli mukava henkilökunta, todella ystävällinen. Kun saavuimme Villa felix'iin saimme pienen yllätyksen. He antoivat meille swiitin samalla hinnalla kuin normaalin huoneen! Kyllä kelpasi siellä sitten nukkua. No kävimme suihkussa, syömässä ja sitten menin illalla kävelyttämään Nowaa ja annettiin ilta ruuat ja nukkumaaan.


Sitten tuli Perjantai. Ensimmäinen kisapäivä. Mun luokka oli B-areenalla, menin metrin. Sanottiin sitä kuolainten testaus luokaksi, koska kokeilimme uusia kuolaimia. Menin siis oliivi kuolaimilla, en ollut kertaakaan ennen hypännyt niillä, olin mennyt vaan koulua, siksi pelkäsinkin että mitä tästä tulee. Mutta rata meni hyvin ja Nowa kuunteli koko ajan. Tosin uusinassa tipahti kaksi koska päästin nowan matalaksi. Se oli uusinnan eka linja joka tipahti. Pysty  siis tipahti, sitten jäin miettimään sitä et hitto ku toi tipahti, sitten tiphati seuraava koska en keskittynyt. Loppu rata sujui kuitenkin hyvin. Sijotuimme. Tosin se oli iso yllätys, saimme kuitenkin 8vp. No saimme 'tzeppari' ruusukkeen :D. Sinä päivänä Nowalla ei ollut muita luokkia. Vaihdoin vaatteet ja katselimme kisoja. Kävimme taas yöpaikassa, kävimme suihkussa ja söimme. Siellä oli aivan ihanaa ruokaa, siis siellä Villa Felix'sissä.
  Menimme taas syömisen jälkeen kävelyttämään Nowaa.

Kävimme myös kaupassa, en muista oliko se perjantai illalla vai torstai, ostimme siis herkkuja joita saimme napostella illalla.
Lauantaina meillä oli luokat aika taulussa 9.30 eka luokka ja toinen luokka 19.00, eli rutkasti oli väliä. Vaihdoin vaatteet ja kaikki tossa välissä.
Launtaina oli siis ekana luokkana aluederby, 100cm. Se ei mmennyt kauhean hyvin, pudotimme 3!
Tosin se johtui siitä koska Jesko sanoi mulle, että laukkaa paljon että se jaksaa, no laukkasinkin, mutta unohdin pitää Nowan ylhäällä, joten se meni ihan matalana koko radan ajan. Yhdelle okserillekkin se lähti askeleen liian kaukaa. Jännitin itse vesimatto okseria, joten ajattelin iha pikkuisen varmistukseksi laittaa raippaa lavalle, Nowa jatteli jaaha nyt mennään ja lähti siitä paikasta. Häv melkein meni puhtaasti yli, mutta takajalat ottivat alas. Hän oli kuitenkin tosi kiltti ja olen tyytyväinen häneen :). Tämän luokan jälkeen heitin raipan pois, koska totesin etten tarvitse sitä.
 Illemalla meninkin ponien 110cm. Esteet olivat kuitenkin jossain 100-105cm korkeudella. Meillä tipahti yksi, olin kääntämässä nowaa esteen päällä, otin aavistuksen liikaa suusta, ja nowa tipautti. Rata oli kuitenkin hyvä :).
    Tämän jälkeen teimme kaiken saman mitä ennenkin.

SITTEN sunnuntai! Aamulla oli Estevahmpion 110cm. Rata oli tekninen ja siellä oli paljon suhteutettuja välejä, ja muuta jossa piti miettiä. Rata meni hyvin ellei uusinan ekan esteen jälkeistä kaarrett lasketa. Nowa hyppäsi pystyn todella pitkälle, ja oli jo päättänyt että käännän ennen sitä sinistä estettä joten meinasimme mennä sitä päin. Olisin päässyt paljon sujuvamman tien jossen olisi kääntänyt, aikaakin meni siinnä sählätessä. Olisimme Nowan kanssa tehnyt nopean käännöksen ennen sitä sinistä estettä, mutta kun poni hyppäsi niin pitkälle niin siksi ei kuevi ollut niin hyvä. Rata oli kuitenkin hyvä. Olin todella tyytyväinen että sain nollan. Koska moni hevonenkaan ei saanut nollaa. Todennäköisesti aikamme olisi Nowan kanssa ollut paljon nopeampi jossei tätä välikohtausta olisi tapahtunut. Sijotuimme Nowan kanssa kuudensiksi tässä luokassa.
Sitten olikin taas joku 5h odottelua seuraavaan luokkaan. Siinä ehti taas kattella ja ihmetellä. Menimme siis ponicupin osakilpailun, 100cm AM5. Perusrata oli helppo, ei mitään kauhean teknisiä juttuja. Saimme puhtaan ja pääsimme uusintaan.
Uusinta meni hyvin. Ärsyttää vaan kun sain Nowan liian helposti takaisin :D. Eli siis uusinnan ekan okserin jälkeen aloin jo kokoamaan Nowaa että saan käännettyä sen nopeasti. Nowa tulikin tosi helposti takaisin joten menimme lyhyttä laukkaa aika kauan, meille olisi tullut paljon parempi aika jos olisin antanut sen hetken laukata vähän eteen. Kurvin jälkeen pistinkin kaasua, venytimme Nowan kanssa kunnolla. Koska okserilta pystylle väli oli viiden askeleen, minä ja Nowa tultiin Neljällä eikä Nowa joutunut lähtemään edes kaukaata siihen pystylle. Sitten vähän kiinni ja kaarre ja okserille kunnes taas sarjalle. Siihenkin jouduin ottamaan paljon kiinni ja kokoamaan, koska Nowa ei mahdu hyvin poniväleihin, olisi puomit muuten kolissut.
Olin super tyytyväinen Nowaan sijotuimme kolmansiksi.
Ratsastin Nowaa paljon paremmin sunnuntaina kuin muina päivnä. Nowa olisi varmasti saanut nollat joka päivältä jos olisin ratsastanut sitä noin kun sunnuntaina, mutta kun minä tyhmä mokailin :D.
Nowa on kyllä niin ihana :) <3. Ainut mikä haittaa kisaradoilla/hypätessä on Nowan 'omatahto'. Hän voi päättää että minä lähden tästä paikasta nyt hyppäämään ja sitten hän lähtee. Sannakin sanoi että Nowa tekee sitä, siksi mun täytyy nyt yrittää pidellä sitä eikä antaa sen tehdä omia valintoja. Ponicupin perusradallakin huomasi kun Nowa lähti vähän kaukaa, koska ei malttanut odottaa :D
Kisojen jälkeen pakkasimme nopeasti kamat ja lähdimme kotiin.

Nami on terve vihdoin, olen ratsastellut sitä jo pari päivää kisat sillä on tiedossa Hangossa ja Luvialla ens viikolla. Samoin Nowa tulee luvialle hyppäämään 100cm ja Joukkuemestaruus jossa se menee myös 110cm. Namilla 90cm ja 100cm :).

AINIIN tossa videossa on perjantain rata ja sunnuntain radat, ei lauantain, ne tulee joku päivä.
NIIN ja lähden englantiin perjantaina, Joten jesko ja ella ratsastaa poneja, joten postausta ei varmaan tule, kuin vasta hangosta.
Okei, moikka! :)
-Jassu

2 kommenttia: