torstai 20. syyskuuta 2012

Sannan valmennus 18.9.2012


Heippa taas! Postaan nyt tiistaisista valmennuksista. Mulla oli siis Sanna Backlundin valmennus molemilla poneilla. Menin namin kanssa ekalle tunnille. Mun kanssa samassa ryhmässä oli nuoria hevosia ja poneja, nami oli ainut 'vanhus'.
Ravailin Namia aluksi, ja laukkailin. Aloitimme pääty-ympyrä tehtävällä, jossa ylitimme kavaletin laukassa ja laskimme raviin ja tulimme puomit sen jälkeen laukka ja kavaletti ja niin edelleen.
Tämän jälkeen teimme tehtävää laukassa. Ylitimme myös pari kertaa vesimatto/aaltolankun. Tämän jälkeen teimme linjaa johon piti otta neljä askelta. Nami toimi hyvin. Tulimme linjaa molemmista suunnista. Sen jälkeen tulimme pienimuotosta rataa, esteet olivat jossain 70cm-80cm, ja Sanna sanoikin että tänään keskitytään tarkkaan ratsastukseen. Että jokainen kaarre ja jokainen paikka sopii hyvin.
Nami toimi todella hyvin. Se oli eteenpäin pyrkivä, mutta ei kuitenkaan mikään villi. Sanna kehui paljon namia.
 Ensimäisen radan jälkeen tulimme toisen radan. Siinä oli esteet vieläkin vain 80cm-90cm, mutta se ei ollenkaan haitannut. Sanna sanoi että tärkeää vain päästä hyppäämään vähän ennen ypäjää.
Tämä toinen rata olikin vähän teknisempi, varsinkin koska jokainen kaarre piti olla sisäpohkeen ympäri ja täysin tietyistä kohdasta mennä kaikille esteille. Namilla emme tulleetkan enempää. Tulimme nuo kaksi rataa ja alkutehtäviä, en tosin muista mitä kaikkea teimme! :D Mutta ei se nyt niin vakavaa ole.
Jos en mitään muuta muista niin muistan että Nami oli super hyvä, koko tunnin ajan.
Loppuravasin ja vaihdoin ponia. Jesko meni laittamaan Namia pois, kun minä taas hyppäsi Nowan selkään. Hyppäsin Nowalla ilman alaturparemmiä, koska alaturpis oli todella löysä ja putosi koko ajan, siihen pitää tehä reikiä, mutta eipä ollut reijitintä mukana.

Tunsin jo alkuverkoista, että Nowa tulee olemaan todella vahva ja ärsyttävä. Nowa sai auottua suuta ja leikittyä kielellä koska alaturparemmiä ei ollut. Vaikka mulla oli pessoat se painoi kädelle. Muutenkin Sannan tarkoissa tehtävissä ja pikku esteillä Nowa ei jaksa keskittyä. Aloitimme siis samoilla tehtävillä kuin Naminkin tunnilla. Tässä ryhmässä kanssani olikin jotain 120-130 (?) hyppääviä hevosia. Nowa oli siis alkuehtävissä ihan hirveä. Se painoi kädelle, ei taipunut kaarteissa ja oli muutenkin  vähän pässi. Nowa mm. pelkäsi 40cm vesimatto aaltolankkua!
Mutta juu Nowa hellitti pikkuhiljaa kädelle mutta oli silti vahva. Tulimme täysin samat tehtävät kuin Naminkin kanssa, tosin ne menivät vähän penkin alle, koska Nowa ei keskittynyt.
Alkutehtävien jälkeen tulimme 90-100cm rataa (tosin se ei ole videolla). Tässäkään Nowa ei keskittynyt, ja tietysti jos Nowa ei keskity niin minäkin sitten vähän sähläsin! Olihan tämä pieni rata ihan kelpo, onneksi Nowa alkoi hellittämään kädelle tämän jälkeen. Ja muuten kun se vesimattolankku hommeli nostettiin 90-100 ei Nowa pelännyt sitä enään yhtään:D!
  Tämän radan jälkeen esteet nostettiin korkeudelle 110-115cm. Tosin en tiedä näyttääkö esteet niin korkeilta, minusta ei ainakaan, mutta siinä ne olivat. Kun menimme radan Nowa suu oli selvästi pehmentynyt ja Nowa keskittyi, niin myös minä. Rata menikin tosi hyvin, tosin muutama kolahdus tuli koska menin itse vähän etukenoon, ja Sanna sanoikin että kisaradoilla tuo voi kostautua ja pudota.
  Radan jälkeen tulimmekin linjan. Se oli keltainen pysty ja okseri linja. Pysty oli joku 110cm ja okseri 125cm! Tulimme sen Nowan kanssa. Se oli huimaa! :D Olimme ainoat ponit ryhmässä, ja siina samassa tietty ainoa pikkuponi, ja pikku Nowa hyppäsi hienosti samaa korkeutta kuin hepat! :) Tämän tunnin jälkeen olin erittäin tyytyväinen Nowaan, vaikka se oli alkutunnista hirveä. No pikkuvikoja. Sitten loppuravasin ja sen jälkeen kävelin.

Tässä tuli tämä valmennus-postaus, huomatkaa alempana on kisapostaus!:)
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti