lauantai 22. syyskuuta 2012

Ypäjä eka päivä 22.9.2012


Mooi! Päätin nyt tehä jo postauksen Ypäjästä! Koska ponien piti jäädä yöksi, mutta meille (ihmisille) ei ollut yöpymis paikkkaa joten olisimme joutunu ajamaan kotiin,tultiin siihen tulokseen että ajetaan joka päivä ypäjälle. No kuitenkin asiaan! Tänään herätys oli 5.00, tallille menimme 5.45.  Annoimme aamuruuat, ja Jesko letitti Namin. Nowan olimme letittänyt jo edellisensä iltana. Olimme myös pistänyt kaikki kamat koppiin jo eilen.
  Lähdimme 6.15 ajamaan kohti Ypäjää. Matka meni sujuvasti ja olimme ajoissa perillä. Nami oli unodettu pistää 90cm lähtölistaan, mutta se asia saatin korjattua. Laitoimm heti saavuttua Namin kuntoon, menin kävelemään radan ja verkkaamaan. Verkassa Nami tuntui olevan pohkeen takana.
Yritin saada pohjetta läpi, mutta Nami oli vähän pinkeänä koska oltiin hallissa.
Noniin rataan. Rata oli 90cm ja arvostelu oli 367.1, menin aluksi pitkät tiet ja yritin saada puhtaan.  Pääsin uusintaan, en kuitenkaan mennyt kovempaa vaan kääntelin enemmän. Tulokseksi tulikin 4 sija! Hieno nami!

Tämän jälkeen menin kävelemään metrin radan. Nowa ja nami oli pistetty lähtölistassa 1 ja 2, koska olivat ainoat pikkuponit, mutta minut siirrettiin Nowan kanssa viimiseksi kaikista.
Metrin verkassa Nami tuntui vähän paremmalta, mutta oli edelleen pohkeen takana. Radalla keskityin vain siihen että saan Namin esteiden yli, tuli pudotus tai ei. Arvostelu oli siis A.2.0, meillä tipahti kolme :D. Tosin ne olivat omia virheitäni, laitoin namin hyppäämään liian kaukaa ja menin vähän siihen etukenoon, juuri siihen mitä Sanna kielsi tekemästä.
 Olin kuitenkin tyytyväinen rataan, vaikka putosi kolme. Radan jälkeen pistimme Namin koppiin ja menimme katsomaan. Minulla oli mukavasti odottelu aikaa. Söin siinä ja katselin kisoja.

Kun olimme katsonut jonkun aikaa kisoja menime laittamaan Nowaa kuntoon. Verkassa Nowa tuntui vahvalta kädelle. Joka johtui varmasti siitä, että klippasimme sen eilen, joten se on vähän villi. Vaihdoimme pikkurenkaisiin, ja Nowa tuntui ihanalta. Se oli hyvin pohkeenn edessä ja tarvitsi tehdä vain pieni puolipidäte ja Nowa kuunteli. Se oli ihanaa kuin sai pitää käden ihan paikallaan, tekemättä mitään.
 Nowa oli verkassa muutenkin super hyvä. Se ampaisi esteelle, mutta ei kuitenkaan sillai tyhmästi täysiä :D.
  Radalla kuitenkin tuli kaksi alas, koska pidin käden liian paikkallaan. Nowa pääsi matalaksi ja otti siksi puomit. Olisi pitänyt tehdä yksi puolipidäte ja ne eivät olisi tipahtaneet. No pikku vikoja.

 Nowan radan jälkeen odottelin suokki luokan ajan kunnes pääsin kävelemään 110cm radan. Kympissäkin arvostelu oli A.2.0. Joten aikaratsastusluokka.
Rata oli melko yksin kertainen. Verkkasin Nowan hyvin, ja nyt se tuntui vielä paremmalta. Radallakin Nowa oli ihana. Kakkoselle kävi arviointi virhe siksi se putosi. Toin Nowan juuren ja menin etukenoon ja se tipahti. Sen jälkeen kuitenkin korjasin, menin pystyyn ja huolehdin askelista paremmin. Nowa oli super koko radan ajan. Vikalle esteelle se lähti vähän liian kaukaa, koska minä olin ottamassa yhtä askelta, mutta Nowa päätti että nyt lähetään. Mutta kuitenkin 4vp, ei paha, koska rata oli niin hyvä :)
Tässä muutama kuva (videolta)


Lähdimmekin sitten ajamaan kohti kotia :) Ponit sai syödä päivä heinät ja sillai. Huomenna uusiksi !
mooi
-Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti