tiistai 9. lokakuuta 2012

HIHS:siin pääsy + loisto viikonloppu Jyväskylässä

Moi! Ihan aluksi haluun kertoa että pääsin HIHS:siin! Lähetin siis ihan muuten vain Wild Cardin siihen poni kisaan, ja sitten pääsinkin! Erittäin mahtava tunne, jännittää jo nyt.
 No joo aloitan nyt kuitenkin. Jyväskylä oli suoraan sanoen loistava viikonloppu. Mukaan mahtui 3 ykkössijaa ja 3 kakkossijaa.
Lähdimme siis perjantai aamulla ajamaan kohti Jyväskylää, ilma oli hirveä. Tiet tulvi ja vettä tuli sikana.
No ajomatka kesti sen mukaisesti. Ajoimme siis 5 tuntia, tosin matka meni yllättävän nopeasti. Pysähdyimme kerran syömään.
   Olimme sitten joskus viideltä siellä tallilla missä ponit yöpyi. Se oli joku ratsastuskoulu Laukaalla, en muista nimeä juuri nyt. Mutta erittäin kiva talli, ja erittäin kivoja ihmisiä. Ainiin otimme siis koirat mukaan, koska äiti ja iskä menivät katsomaan nikken kisoja Italiaan. Laitoimme ponien kamat tms, sitten lähdimme kohti hotelliamme. Haimme huoneen ja näi.
 Menimme sitten kasin aikaa ratsimaan ponit maneesiin, koska tunnit loppui silloin. Ratsasin ihan rennosti.
 Ilalla menimme syömään ja nukkumaan.
Lauantai aamulla herätys oli puol seiska. Meidän ei tarvinnut huolehtia ruokien antamisesta koska ne antoivat ruoat siellä tallilla. Söimme aamupalan ja lähdimme tallille. Letitimme ponit tms. Sitten lähdimme tallilta kohti Polleparkkia, siellä olivat siis kisat. Eka luokka minkä menin oli 90cm. Radan arvostelu oli 367.1. Radat oli kivat ja Nami toimi todella hyvin. Eli sieltä tulikin voitto. Seuraava luokka oli 100cm jonka menin molemilla. Menin Namilla ensiksi, nami toimi tässäkin radalla tosi hyvin arvostelu oli A.2.0, kaikki oli mennyt hyvin ennen toka vikaa estettä, minä aloin nyppimään liikaa ja nami pudotti, mutta muuten tosi hyvin. Sen jälkeen mulla oli muutama ratsukko aikaa verkata Nowaa. Nowaa ei tarvinnut kauheasti verkata. Radalla Nowa oli hyvä, tuli melko nopea aika, unohdin tosin kääntää yhdestä kohtaa.
No sijotuimme Nowan kanssa toisiksi tässä metrissä. Tämän jälkeen jesko vei  Namin pois. Minä kävelin 110cm radan, rata oli sama kuin ysikympissä. Joten ei sitä niin tarkaa pitänyt kävellä. Arvostelu oli siis 367.1 ja luokka oli kansallinen. Nowa toimi hyvin ja rata oli hyvä, kääntelin ja ratsastin eteen, uusinta meni loistavasti, ja sieltä tulikin voitto. Kärki ajat oli melko samanlaiset joten tiukkaa teki. Nowa on paras <3. No laitoimme ponit koppiin ja katsoimme hetken 120cm, koska meillä oli aikaa. Ktasoimme myös 130cm, tämän jälkeen lähdimme kohti tallia. Ekan päivän saldo oli kolme ruusuketta, joista kaski voittoa ja yksi kakkossija. Eli ihan hyvin eka päivä meni!
ekan päivän jälkeen

  No laitoimme ponit talliin ja iltaruoat valmiiksi ja kohti hotellia. Kävimme suihkussa tms ja kävimme syömässä. Katsoimme myös yhden leffan, Lumikki ja metsästäjä.. erittäin hyvä leffa.
  Menimme sitten nukkumaan.

Seuraavana päivänä heräsimme 7.00, aamupalalle menimme 7.30.  Tallilla olimme joskus vähän yli kaheksan. Nyt tallilla ei mennyt kauaa, koska letitys ja kaikki oli tehty lauantaina. Kun saavuimme kisapaikalle jesko kävi peruuttamassa lähtöni 90cm'ssä ja vaihtoi sen 120cm'iin, varmaan aika huvittava vaihto järjestäjien mielestä, ekasta vikaan luokkaan :D. No kuitenkin, eka luokka oli namilla 90cm. Arvostelu oli taas 367.1. Verkassa nami oli kamala, se oli oikeanpohkeen takana ja hyppäsi ihan vinosti, no lähdin ekana joten aikaa ei ollut kauan. Sain kuitenkin namin suoremmaksi koska potkasin oikealla pohkeella esteen päällä.
  Sitten radalla.. räpelsimme ekan vaiheen läpi ja sitten pääsimme uusintaan, uusinta meni hyvin ja tuli nopea aika, voitimme:)! Rata oli kiva, täällä oli ylipäätänkin kivemmat radan, esim, radat oli paljon vaikeammat kuin lounais-suomessa.

90cm jälkeen veimme Namin koppiin ja menin kävelemään aluejoukkuecupin radan Julian ja Neean kanssa. Perusrata oli kiva, itse yritin vain selviytyä nollalla. radankävelyn jälkeen oli joukkueiden esittely. Senj älkeen ratani, lähdin neljäntenä, yritin saada nollan.
  No nollahan sieltä tuli. Joukkueemme pääsi uusintaan, minä ratsastin kunnolla aikaa ja tuli ihan hyvä aika:). Ja joukkueemme tulikin hopeasijalle!:)
kuva kopioitu Julialta:)

Tämän jälkeen Nowa koppiin ja Namin metriin. Namin metri meni hyvin, nami toimi hyvin, ehkä aavistus enemmän olisin voinut pistää pohjetta, sijoituimme kuitenkin toisiksi, SUPER nami:)! Sitten Nami koppiin ja odottelemaan, koska junnujen joukkuecup oli siinä välissä, joten hyppään nyt vähän. 
Tuli 120cm, radan kävely, rata oli sama kuin Namin metrissä joten en kävellyt sitä, kävin vain mittaamassa pari linjaa. Nowan verkassa tein pieniä hyppyjä. Menin pienenä okserin ja pystyn sitten kerran 120cm pystyn, esteet näyttivät todella pieniltä. Kun vuoroni tuli alkoi jännittämään -saanko hyvän laukan, onko kunnon tuntuma tms. Sain kuitenkin hyvän laukan ja kunnon temmon. Rata oli aika vaikea, tein pitkät tiet, yksi tippui sarhan b-osa, tiesin kaarteessa että tulen sarjalle liian kovaa, ettei Nowa mahdu siihen, kuitenkin alkoi jännittämään että jos otan liikaa kiinni ja pilaan koko sarjan, joten tulin siihen tulokseen että en tee mitään vaan tulen normaalisit ja otan puomin. Rata oli kuitenkin hyvä, olin ainoa poni, ja vielä pikkuponi, täytyy myöntää että Nowa oli aika pieni siellä verkassa hevosten keskellä. 
  Lähdimmekin pian kotiin päin tämän 120cm jälkeen. Jäi kuitenkin todella hyvä mieli, sunnuntaina tuili myös kolme ruusuketta, tällä kertaa kaksi kakkossijaa ja yksi voitto. :) Viikonloppu meni super hyvin, oli onnen viikonloppu!! Seuraavat kisatkin on se HIHS:si!

Ainiin tää kisa olikin joku hyväntekeväisyys kisa, jossa lahjotettiin rahaa vammaisille lapsille :) Siksi eri seurat olivat  lahjottaneet ruusukkeita, kuten huomaatte ruusukkeet eivät ole samalta seuralta.
Jyväskylän kisa oli onnistunut, ja kaikki sujui hyvin.
Ei tässä muuta, kuvia en saa vielä, koska kuaan ei ole vielä ladannut, mutta niitä odotellessa!:)
-Jassu

10 kommenttia:

 1. Onnee tositositosi paljon, oot kyllä voitot ja sijoitukset ansainnu :)) Onnea sinne HIHS:iin !!

  VastaaPoista
 2. Mulla on sulle haaste :)
  http://poni-elamaa.blogspot.fi/2012/10/liebster-blog.html

  VastaaPoista
 3. Huippu suoritukset! Ja tsemppiä hihsiin, voitto kotiin sieltäkin :D

  VastaaPoista
 4. Saako kysyä millä tallilla teidän ponit asuu? Näyttää jotenki kauheen tutulta... Ja onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhen mun kaverin Idan tallilla maskussa :) Ja kiiiitos =)

   Poista
 5. http://www.jxfoto.fi/pic.php?id=357198 JOS oot Namin kans tos kuvas, niin mulla on teistä kuvia tuolta Kalajoelta. Videotaki saattaa löytyä. :) Oon muuten se, joka tulee lauantaina Namia koittamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon joo tossa!:) Voit antaa niit kuvia :) Videota en tarvii - en sitä paitsi osaisi ottaa sitä :D.
   Ja kiva tietää :)

   Poista