sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Otsikoton blogiteksti!

Mooi päivittelen taas ! Olen aktiivinen, tosin varmaan taas arkipäivinä vähenee kun aika ei riitä. Tosiaan suunnittelin meneväni heti 12 akoihin tallille, mutta meillä oli rippikoulu juttu 10-12.30, joten en päässyt siihen aikaan kuin suunnittelin. Meninkin tallille joskus puol kahen aikaa, otin Benin heti sisälle ja aloin laittamaan kuntoon.
 Kentällä kävelin jonkin aikaa pitkin ohjin. Sitten kun otin ohjat käteen aloin taivuttelemaan. Benno oli selvästi rennompi tänään kuin eilen. Nyt saimme olla kentällä kahdestaan ja Benno oli muutenkin tottunut jo paremmin paikkaan. Sitten aloin ravailemaan, tein paljon voltteja ja kiemuroita missä beni voi kunnolla taipua. Jesko laittoikin mulle pari puomia joten tulin niitä myös. Beni vähän innostus, hänestä oli kiva tulla puomeja.
Nousinkin kevyeeseen istuntaan ja beni oli paljon rauhallisempi. Nostimmekin puomit ristikoksi, beni tuli super hienosti. Nyt pitelin Beniä paremmin kuin koeratsastuksessa, beni meinaan lähtee imemään esteelle, koeratsastuksessa 'en uskaltanut' ottaa sitä kiinni, mutta nyt kyllä otin ja beni ymmäri pienestä pidätteestä jo että okei. Nostimme sen pystyksi ja sitten vähän korkeampaa ja korkeampaa. Lopuksi pysty oli 115cm ?

Emme kuitenkaan ottaneet hyppyjä kauheasti, halusin vain pientä tuntumaa ennen kuin menen johonkin valkkuihin. Kuvia ei ole, mutta videota löytyy, tosin videonteko-ohjelma on jotenkin hävinnyt tästä koneesta joten se täytyy ensin ladata :) Lopuksi loppu ravasin benin hyvin ja loppukävelin.
  Pistin Benin pois ja otinkin Nowan. Nyt Nowa ei ollut enään möksmöks, Nowa ymmärsi että molemmat saavat huomiota yhtä paljon. Harjasin Nowan kunnolla, pistin suojat ja suitset, päätin mennä ilman satulaa. Nowan kanssa menin rennosti. Tein pääty-ympyrällä töitä paljon, ja nowa meni tosi kivasti. En jaksa oikein selittää, koska mitään ihmeellistä ei tapahtunut.Pistin Nowankin sitten pois :) Annoin puurot ja lähdimme tallilta.
Seuraavat kisat ovat viimeiset kisani tältä vuodelta ja ne ovat Nowalla Hallimestaruudet, sitten Nowa saa hyppyloman. Benikin saa hyppyloman samoihin aikoihin, koska silläkin on tämä kausi menty kunnolla :). Seuraavana vklp mulla on Bennolla ja Nowalla mj- katsastukset, mutta heippa! :)
-Jassu

4 kommenttia:

 1. Miks ostitte benin? entä miks ette ostanu jotai nuorempaa esim ulkomailta, ku sullahan on suht monta ponivuotta viel ja sit beni on jo parikymppinen ja paljon hypänny nii eihän sitä tiiä jos koipi menee, ku novaki on iäkäs

  VastaaPoista
 2. No beni on ensi vuonna 16. Se ei ole ponille ikä eikä mikään, valmentajani ainakin sanoi näin. Niin nowa on ensi vuonna 20, ja huomasitko että jaksoi hyvin painaa tämän vuoden, kunhan menee kohtuudella. Nowan jalka ei mennyt siksi että se oli vanha. Jep aina ajatellaan "ostetaan nuori poni/hevonen ettei ole mitään sairauksia" ja melko monella niitä kuitenkin on. Jos poneilla treentaa tarpeeksi muttei liikaa kisaa sopivasti niin ne voivat hyvin mennä. Sitä paitsi Benno sopis super hyvin mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, en sitä silleen tarkotakkaan että benillä ei voisi mennä tms mutta ei se mikään nuorikaan oo, ja nuoremmalla tarkotin sitä että fakta vaan on se että poni joka pari vuotta on ollun 120+ tasolla vs beni 5kert pm, -06 lähtien suomessa isoja kisoja + entinen kenttäponin ura (+ mahd sun isot kisat) kyllä näkyy siitä ei pääse yli eikä ympäri niin ainahan kulutetulla on isommat riskit, esim vamma x saattaa nuorella pari vuotta huipputasolla kisanneella olla helppo parin kk saikku juttu, mutta noin paljon kisanneella ym se saattaa olla kerrasta leikki poikki. Haen tässä sitä että jos kävis paska tuuri ja molemmilla nowalla että benillä kävis kerrasta poikki eikä enään huipputasolle, niin siksi ajattelin ettei miksette ostanut nuorempaa koska se on vähemmän kulutettu ja näin ollen x vamma esim paranee paremmin/helpommin/nopeammin. Sekä siitä sais mahdollisesti rahojakin pois kun 3v päästä pitää myydä

   Poista
  2. Vastaan nyt lyhyesti, vanhat ponit voivat hyvin jos treenaa kohtuudella, kisaa kohtuudella, ja hoitaa paikat hyvin. Emme lähtenyt ulkomaille koska ei ollut tarvetta, Beni täytti tarpeet. =)

   Poista