sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Aluevalmennus 12.1.2013Mooi! Kerron nyt eilisistä aluevalmennuksista, vain eilisistä, koska tänään en päässyt (ripari juttuja). Päivä alkoi melko epäonnisesti, koska Jullaksessa huomasimme ettei kummallakaan ponilla ole suitsia, ja ei ollut kauaa ennenkuin tuntini oisi alkanut. Saimme onneksi suitset lainaan, menin ilman martingaaliakin, koska sekin unohtui. Soitimme äitille, että hän toisi Nowan suitset, koska ne hän ehtisi tuoda. Benillä oli nääs tunti ekana. Loppujen lopksi asiat kuitenkin järjestyivät, joten alan kertomaan tunnista.
  Aluksi verkkailimme, kunnes aloimme menemään paria puomia ja väistöjä, sen jälkeen laukkailimme puomien yli. Benno oli tietysti innokas niin kontrollia ei aluksi ollut, mutta sitten Teppo käski nostaa känttä vähän enemän eikä painaa sitä sinne säkäään kiinni, ja samoin miti tehdä töitä istunalla. Sehän toimi, aluksi tuntu, että käsi olisi himo korkealla, mutta loppujenlopuksi videosta katsoten ei se nyt niin korkealla ole.
Puomien jälkeen aloimme tulla sarjaa, se oli ihan pieni. Beni innostus taas, mutta nyt oli parempi tuntuma niin se ei haittaa. Teppo sanosiki että Beni on hermostunut, koska ei ole päässyt tarpeeksi hyppäämään hyppyloman takia :D.
Sarjan jälkeen tulimme paria linjaa, kunnes tulimme pienimuotoista rataa. Benno kuunteli melko hyvin, mutta välillä kontrolli katosi. Vaikka esteet ei ollut suuria Benno innostui silti. No onhan se kiva, että poni on eteenpäin pyrkivä !! Bennon kanssa menimme radan jälkeen vähän kauempaa linjoja kuin muut, että saataisiin se paremmaksi. Kyllä Benno olikin lopetuksessa tosi hyvä. Teppo muuten kiinnitti hirveesti huomiota mun istuntaan, nojaan kuulemma liikan taakse, vaikken sitä itse tunne.
Tunnin jälkeen Teppo kehui Bennoa, kun sitä on niin kiva katella, kun se rakastaa esteitä ja siitä näkee että se nauttii hyppäämisestä, ja muutenkin Teppo kehui Bennoa, tosin Teppo on valmentanut Bennoa ennenkin.

No niin sitten Nowan tuntiin. Nowan kanssa teimme vähän erillaisen sileä työskentelyn. Teimme kyllä väistöjä mutta erillaisella kaavalla. Tulimme kuitenkin siinä alku työskntelyssä puomeja. Nowa oli todella herkkä eilen. Se otti tosi herkästi avuista vastaan joten välillä annoin apuja jo liikaa. Joten siksi Nowan oli vaikea rentoutua, mutta kyllä se Nowa siitä sitten rentoutui. Puomityöskennelyn jälkeen aloimme tulemaan sarjaa. Nowakin oli tosi innokas, mutta otti pidätteet hyvin läpi. Minun oisi tosin pytänyt olla vähän joustavampi. Sarjan jälkeen aloimme tulemaan linjoja, Nowa kuunteli hyvin, ja tuli niihin askelmääriin kun tahdoin, tämän myötä Nowa alkoi myös rentoutumaan.
Linjojen jälkeen aloimme tulemaan rataa, mutta emme millään suurella korkeudella. Nowa meni ihan hyvin ehkä vähän hutasin tehtävät, joten tulimme pari kohtaa uusiksi, mutta muuten Nowa meni hyvin.
Lopuksi loppuverkkasin, ja sitten lähdimmekin kotia kohti ja siitä en jaksaisi puhua pölpöttää, joten Moikka!
-jassu

3 kommenttia: