sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Maajoukkuevalmennus


Mooi! Nyt taas postailua! Maajoukkuevalmennus meni tosi hyvin molemilla poneilla. Se alkoi siis perjantaina ja loppui tänään sunnuntaina. Lähdimme perjantai aamulla kohti ypäjää ja saavuimme paikalle hyvin ajoin. Siinä laitettiin kamat tms ja äiti ja jesko lähtikin siitä kotia kohti. Mä menin auttamaan ratojen rakentamisessa sitten oottelinkin että mun tunti alkaa. Bennolla oli siis eka tunti, mulla ei oo videota muista kuin vikasta päivästä.
Alku tunnista tehtiin sileä työskentelyä, avoa,sulkua väistöjä tms. Tän leirin teema olikin läpiratsastus ja esteiden välit. Tämän jälkeen aloimme tulemaan neljää kavalettia/vinoa pystyä ympyrällä. Sen jälkeeen teimme jotain en muista yhtään :o. Menimme kuitenkin linjoja joissa piti saada tietty määrä käskettyä askelmäärää. Menimme myös kaarevalla linjalla lyhyessä päässä kaksi okseria johon tuli  4 askelta. Teimmem myös jotain muuta mutten muista... Sitten lopetimmekin, menimem kuitenkin tosi pieniä esteitä, teimme lähinnä kaikkea tarkkuus juttuja.
  Tämän jälkeen Benno pois ja pari tuntia ja Nowa. Nowan kanssa teimme samoja tehtäviä. Nowa oli todella villi ja vahva. Teimme kanssa aluksi väistöjä, sulkuja ja väistöjä. Niissä Nowa vielä toimi mutta siinä ympyrällä se meni sika kovaa, ja kuumentus vaan, ja mää heilun siellä selässä vaan. Sain kuitenkin itsunnalla hidastettua. Sitten kun me tultiin niitä kahta okseria Nowa oli taas villi, sain istunalla rauhotettua, en mennyt Nowan edelle. Tämän jälkeen teimme taas jotain niitä linjoja mitä ne muista :D
Nowan tunnin jälkeen olikin jo myöhä, joten heitin iltaruoat tms. Sitten menimmekin iltapalalle Erican ja Jullen kanssa. Nukuin niiden huoneessakin, koska en halunnu nukkuu yksi :D.

Lauantaina heräsimme kuudelta heittämään ruoat. Benno oli ihanasti sekoittanut karsinansa heinällä, ostimme ypäjältä heinät, koska pussitettavaa olisi ollut tosi paljon. Se oli hyvää kuivaheinää, muttei maistunu bennolle, tai sitten annoin vaan liikaa.. :D
Ton jälkeen menimme aamupalalle ja sitten menin kattoo tunteja kunnes oma tunti oli. Teimme aluksi taas sulkua ja avoo ja takaosakäännöstä. Ja kaikkea sileällä. Tän jälkeen tulimme kavalettia kaheksikolla, ja myös jumppasarjaa. Tulimme myös rataa, oli jumppasarja linjoja, kulmasta ulos okserille ja linja ja kaikkea tarkkuus juttuja. Benno meni hyvin, pysyi rauhallisena ja pystyin pitämään oman käteni alhaalla. Benno otti hyviä hypypjä. Sitten loppuverkkasimme.
 Bennon tunnin jälkeen poni pois, tein boket tms. Sitten kävelytin Nowan ja sen jälkeen tunnille. Nowa tunti oli opistohallissa, muut olivat olleet ypäjähallissa, mutta nyt opistossa, koska jotain oli tuol ypäjähallissa. Nowan kanssa tehiin sileä juttuja kanssa, Nowa teki hyvin ne ja oli paljon rennompi. Teimme kavaletti juttuja ja linjaa. Sitten nowa kuumentus, oli kuitenkin parempi kuin perjantaina, mutta silti villi. Teimme Nowankin kanssa samallaista rataa kuin Bennon. Nowan kanssa tahti oli vähän epävakaata ja askeleet ei aina osunut, mutta korjattiin ongelma kohat. Sitten jo loppuravailtiinkin.
Tän jälkeen teimme jotain ja niiiiin ... hyppään jo sunnuntain tunteihin.

Tänään eli sunnuntaina ponit oli ihan super, molemmat. Bennolla oli tietty taas eka tunti. Aluksi teimme kaikkia kontrolli juttuja raviin siirtymisiä pitkällä sivulla, ja kaikkea muuta. Sitten menimme hetken kavalettia kaheksikolla. Sitten aloimme tulemaan pystyä. Tulimme sitä jonkun aikaa ja benno otti hyviä hyppyjä. Sitten se muutettiin okseriksi ja tultiin sitä taas muutaman kerran ja benno tuli hyvin. Benno ei ollut yhtään väsynyt vaikka oli jo kaks päivää menny (ei ollu kyl nowakaan :D). Verkkojen jälkeen aloimme tulemaan rataa, joka oli 110-115(?). Benno tuli sen hyvin, tosin en saanut pidäteitä läpi ajoissa joten jotkut hypyt tuli vähän juureen. Tän jälkeen esteet nostettiin johonkin 120-130cm korkeuteen paitsi ei kolmois sarjaa vissiin.. Benno tulikin ihan super hyvin sen. Olin tosi tyytyväinen Bennoon.
Tunnin jälkeen satu kertos vähän kaikkea niinkuin joka tunnin, mutta kerron ne kaikki vasta nyt. Eli Benno kuulemma hyppää mun kanssa tosi hyvin ja pyöreesti, ja meillä menee noi radat tosi hyvin, ja että meillä natsaa. Sileetä pitää vielä treenaa enemmän että saan sileellä pidätteet paremmin läpi, koska sitten kun saan pidätteet läpi niin meijän radoista alkaa tulee ihan tosi hyviä, koska nyt benno vielä reagoi vähän huonosti, mutta tulee kuitenkin takaisin. Satu oli kuitenkin tosi tyytyväinen :).

Okei, Bennon tunnin jälkeen käytiin syömäs tms kunnes Nowan tunti alkoi. Nowalla teimme alkuun samoja tehtäviä kuin Bennolla. Nowa ol itodella paljon parempi sileellä tänään, ja rentoutus tosi hyvin ja oli rauhallinen, muttei laiska. Kun alimme tulemaan sitä pystyä, Satu käski mun olla esteen päällä pystymmässä, koska Nowa on niin nopea liikkeinen niin jos mäki oon niin sitten se vaan lähtee kaahaamaan alastulon jälkeen, eikä ole rentona. Tän neuvon jälkeen Nowa otti tosi hyviä hyppyjä ja rentoja. Sitten alettiin tulla okserina ja Nowa otti edelleen hyviä hyppyjä.
Verkan jälkeen alkoi rata. Videosta näette, että Nowa aluksi vähän pudotteli. Esteet oli noin 105-110cm.. Toin Nowan eisteille ihan hyvin, mutta Nowa ei nostanut vain kopiaan. Satu ainakin sanoi niin. Kun Nowa oli pudotellut pari kertaa se alkoi nostamaan koipiaan. Sitten rata menikin hyvin loppuun. Radan jälkeen tulimme taas yhen vähän isomman pätkän. Se oli joku 115cm, sitten Nowa alkoi nostamaan koipiaan ja keskittymään. Sitten loppuverkkasin
Olin tosi tyytyväinen Nowaankin. Satu sanoi, että olen ehittyny jo paljon tämän viikonlopun aikana, hän sanoi myös, että Nowa sileellä myös kuuliaiseksi, koska Nowakin hyppää hyvin. Satu oli myös tyytyväinen Nowaan.
  Tän jälkeen lähimme kotiin ja niin. pari kuvaa videoilta nyt :).

-Jassu
4 kommenttia:

 1. Sä oot kyllä kehittyny hirveästi tänä aikana kun beni on ollu sulla :O

  VastaaPoista
 2. Ihailen niin paljon sun hyviä ratsastustaitojas!! :) ja sun ponit on ihan supereita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ei niis oo kyl pal ihailtavaa! Mut kiitti :) ja ne on :)!!

   Poista