sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ypäjä Spring Show 26.-28.4.2013Moi! Ypäjä Spring Show on nyt takana. Molempina päivinä hyvät radat ja tänään sunnuntaina molemmilla poneilla 3 sija ja ruusuke mukaan. Menimme siis perjantaina jo ypäjälle, ratsastin aamulla ponit putsailin kamoja ja laitoin tavaroita valmiiksi ja illalla saavuttiin ypäjälle. Desifioitiin karsinat ja laitettiin ponit ja turpeet karsinoihin. Sitten pistimme kamat ja kävelytimme ja pian olikin iltaruokien aika, meillä myös, me menimme forssan ABC'eelle.
Bennon uudet kuljetussuojat

meijän huone/mökki

 Lauantai aamuna mulla oli eka startti 11.30, Nowalla 110cm. Joten mikään hirveä kiire  ei ollut. Kävimme aamulla kävelyttämässä poneja, muuten kattelimme.
 Sitten tulikin Nowan 110cm. Se oli A.2.0 joten ratsastin kunnolla aikaa. Rata sujui sika hyvin, meillä oli hyvä tempo, pääsin kääntämään ja meno oli varmaa, mutta toka vikalle pystylle kaarteessa jäin vähän säätämään ja pysty tuli todella yllättäen Nowalle joten se tuli alas. Harmitti hirveästi, koska aika olisi ollut 4 sekuntia nopeampi kuin voittajalla. No ei siinä mitään, hyvä rata ainakin.
Sitten tuli Bennon 120cm. Menin kisoissa siis nyt näillä pelhameilla. Toimi todella hyvin, mutta verkassa Benno oli kauhea ja en pystynyt ratsastaa esteille kunnolla ja rauhassa, koska verkassa on aina niin paljon säätöä. Jäin välillä pompottamaan ennen estettä Bennoa paikalleen ja sitten se lähti kiitoa esteelle. Radalla se kuitenkin rauhottusi. Ja ehkä mäkin rauhottusin. Oikeestaan mua rauhotti se kun se portilla oleva tyttö puheli mulle niin en miettiny niin paljoa ja tää kyseinen tyttö kertoi lukevansa mun blogia joten hän tietää varmasti :) (muutkin saa tulla aina toki sanomaan jos lukee :)). Radalla Benno oli tosi hyvä. Annoin sen laukata, mutta silti se ei mennyt täysiä. Huonoa tuuria oli se nelos esteen pudotus, koska Benno vaan hipas sitä pystyä. Pari meijän kaveria ei huomannu ees että se osu siihen. No ei sille voinut mitään, rata oli kuitenkin super. Tän jälkeen pistimme ponit pois ja kylmäys suojat jalkaan. Ne sai myös päivä heinät. Ite mentiin vielä kattomaan. Illalla me mentiinkin Ankkuri Paikkaan syömään Jeskon ja Saanan kanssa.

 Sunnuntaina mulla olikin eka startti vasta 13.45. Joten käytiin kävelyttämässä poneja ja syömässä ja fiiliskävelemässä 130cm rata. Meen nyt kuitenkin niihin ratoihin. Tosiaan mulla oli ekana Bennon Hallahuhta cup 120cm. Verkassa Benno oli jo hyvä, koska olin siellä kentällä ratsastanu sen kanssa sileetä. Benno oli kyllä vähän villi, koska verkassa meno oli melko villiä. Rata meni sika hyvin, ite välillä vähän sohlasin paikkojen kanssa, mutta Benno hyppäsi hienosti. Uusinta lähti hyvin käyntiin, mutta toisen uusinta esteen jälkeen oli ihan looginen tie 11 esteelle, oikeestaan sitä estettä ei voinut kiertää ja se oli siinä suoraa mun edessä, mutta kun mä olin 10 esteen hypännyt mä jotenkin kuvittelin että tota ei hypätä ja olin ihan ''mistä mä pääsen kiertää ton ku ei tuolta mahu'' sitten käänsin just enne sitä estet jonku ihme tien sarjan seasta seuraavalle esteelle jonka muisitin että tulee.. no olihan se tietty hylätty väärän tien vuoksi, ja arvatkaa kuinka ärsyttää oisi ihan varmaan tullu nollat, koska Benno hyppäs niiiiin hienosti. Joku vieressä oleva nainenkin sanoo ''eiii'' kun hyppäsin sen väärän esteen ja hän ei ollut edes jesko vaan joku muu ja se mun radan jälkeen kehuki, että tosi hieno rata ja jäi hyvä mieli ihan tollasesta pienestä :D. Ja mä en voi ymmärtää miten unohin tollasen esteen, koska siis se este oli suoraa siinä mun edessä ja sitä ei voinu ees kiertää loogisesti tms. No uusintaan pääsi vain kolme joten mä sijotuin sitten, mun mielestä Benno-poika ansaitsi rusettinsa :)
Heti Bennon jälkeen olikin ponien 110cm luokka. Lähdin Nowalla ekana. Verkassa Nowa tuli tosi juureen joka esteelle ja kolautteli paljon. Radalla otin kuitenkin heti kunnon temmon ja kuvittelin ratsastavani jo aikaa (siis temmon kannalta) koska alan muuten liikaa hidastelemaan Nowaa. Uusinnassa ratsastin aikaa, mutta halusin ottaa vähän varman päälle, koska halusin nollan, joten en ottanut riskejä. Sijotuimme Nowan kanssa kuitenkin kolmansiksi! :) Minusta Mamma oli ansainnut sijoituksen.
 Bennolla menin myös sen poni kympin, mutta minä eikä poni jaksanut enään keskittyä. Verkassa kun otin ihan pari hyppyä sen takia, että poni oli kävellyt yli 30min niin paikat oli melko huonoja kun alko hirveesti väsyttää ja en vaa ollu jotenki skarppi jostain syystä joten radalla 1 alas koska toin liian lähelle. Benno oli kyllä vielä menevä, että ei sillä tunnu missään, mutta en itse vaan jaksanu keskittyy.Jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis näistä kisoista, ja oli jotenki kiva ku oli vähä ''pienemmät'' (Team Eurohorse'sin kisoiksi) kisat eikä mun luokat ollu joskus seitsemän maissa illalla. Hyvällä mielellä lähettiin sitten kotiin. Seuraavat kisat ovatkin vasta Laaksolla 11.-12.5, jossa onkin Poni GP molemmilla otuksilla. Kuvia en oo valitettavasti löytänyt, joten en voi niitä lisätä.
Ainiin anonyymit saitte taas kommentti oikeuden, mutta kommentit käy edelleen tarkastuksen läpi ja en julkaise jos on haukkumista julkaisen vaan kritiikin (ja jos ette tiedä kritiikin ja haukkumisen eroa älkää kommentoiko). Ja jos on todella paljon jotain turhaa ja pahaa voi muutaman kerran miettiä lähettääkö kommentin :) Kiitän ja kumarran.

Noniin nää selittelyt oli tässä moikka :)!
-Jassu

8 kommenttia:

 1. Kiva postus, hyvät radat!! :)

  VastaaPoista
 2. sä voisit pätkii tota tekstii pieniin osiin, väliiin kuvia. (edes vanhoja) ja olis mukava jos kertoisit ihan teidän normaalista arjesta, tuuppaillen yms. ettei vaa kisoista. :) kiva blogi! :))

  VastaaPoista
 3. Joo okei:) yritän postaa myös arjesta , mutta mua ollaan niin harvoin kuvaamassa enkä tykkää postaa ilma kuvia:( mut kiitos:)

  VastaaPoista
 4. Älä ota pahal mut noi Bennon etujalan kuljetussuojat on vääris jalois. Meil on samanlaiset ja ne pitää laittaa niin päin et tarrat on eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa .__. Mut eiks suojat tuu yleensä sillai et ne tarrat o ulos päi, nojoo mut katon ens kerral:)

   Poista
 5. tosi kiva postaus :) ratsastat tosi hyvin!

  olis muuten kiva, jos tekisit joskus jotain erikoispostausta? Esim. varuste/kisavarustepostausta tms?

  VastaaPoista
 6. Kiitos :)
  Joo voisin tehdä, mun on moneen otteeseen pitänyt tehdä varustepostausta, oikestaan olen luvannut tehdä sen monta kertaa, mutten koskaan saa aikaiseksi. Koska haluaisin ottaa sen videolla, mutta mun kamat ei ole koskaan samassa paikkaa samaan aikaan :D. Joo kisavaustepostaus kuullostaa paremmalt, koska silloin kamat o yleensä yhdessä :) Voin toki tehä muitakin erikoispostauksia.

  VastaaPoista