tiistai 9. heinäkuuta 2013

pikku benno...

mooi... tota.. mul oli vaa sellai juttu, että bennolla ei ole enää toista silmää. Ne oli avannu sen silmän ja se ei ollu näyttäny yhtää hyvältä ja se piti poistaa. Siellä oli ollu kaiken näköisiä erikoislääkäreitä, eikä kenelläkään ollut hajua mistä benno on tuon voinut saada tai mikä se edes on. Siksi ne pyysivätkin meiltä lupaa lähettää Bennon silmä johokin labratorioon, että ne voi selvittää mikä siinä on tai mistä se on tullut. Koska mitkään lääkkeet mitä ne antoi ei ollut tehonnut.. sinänsä tää on aika kauheeta, että mulla on YKS SILÄMEN PONI KUN SE TULEE TAKAISIN. Mutta Satu sanoi, että on hänelläkin ollut 1 silmänen hevonen ja hyvin se hyppäs 140cm. Nyt täytyy vaan jättää uusinta radat, koska benno ei saa tulla oikeesta puolesta vinosti, koska se ei nää muuten estettä, se pitää olla suorassa ja pitää tehä iso kaarre. No  pääasia, että benno voi kuitenkin elää vielä ja tehä rakastamaansa juttua eli hypätä :). Nyt täytyy vain totuttaa Benno hyppäämään yhdellä silmällä.

Mä en oikeen vielä edes ole käsittänyt sitä, että sillä ponilla on yks silmä ku se tulee takaisin. Siksi oon vähän hämmentyny vielä. 

no benno on huippu oli sillä silmä tai ei!! Oli se sitten sokee tai ei..
-Jassu

32 kommenttia:

 1. APUAAA!!! Varmasti tosi raskas juttu...!

  VastaaPoista
 2. Kyllä noita yksisilmäisiä hevosia näkee kisoissakin aina sillointällöin, ja hyvin pärjäävät. Kyllä se siis ihan hyvin tulee menemään :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aika hurjalta :P Mutta positiivisia puolia annattaa nyt ajatella! :) Benno tulee takaisin ja pystyy vielä jatkamaan hyppäämistä. Jossain vaiheessa ainakin mun mielestä oli paljonkin yksi silmäisiä hevosia estekisoissa :D

  VastaaPoista
 4. Yleensä ne, jotka osaavat hypätä yhdellä silmällä, ovat olleet koko elämänsä yksisilmäisiä. Hevosen hahmotuskyky on muutenkin huono, jotenka ilman toista silmää se on suorastaan surkea. Muista aloittaa todella pienillä esteillä jotta poni oppii hahmottamaan kaiken uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lähetään viemään sitä valmentajan kaa eteenpäi nii eiköhän se hoida homman:)

   Poista
 5. Omalla hevosellani todettiin silmäsairaus,joka hoitamattomana saattaa sokeuttaa silmän. Nyt vaan joudutaan silmää lääkitsemään, mutta silti siitä häviää näköä jonkin verran. Meille sanottiin, että se ei käyttöön vaikuta (kyseessä siis estehevonen) eikä se ole kyllä vieläkään vaikuttanut. Teillä on vaan varmaan vähän eri juttu kun se toinen silmä lähti yllättäen eikä sillein, että pikku hiljaa häviää. Joten tsemppiä teille sinne myös :)

  VastaaPoista
 6. Voi raukkaa! ;( mmun tutullakin on yks silmänen hevonen ja ihan hyvin ne on pystynyt hyppäämäänkin. Toivottavasti Bennokin!

  VastaaPoista
 7. huijui :O voi pikku beni raukkaa.. no onneks se on ees hengissä ja muuten ok:)

  VastaaPoista
 8. Kaverin poni hyppää ihan yhtä hyvin kuin ennen vaikka siltä jouduttiin poistamaan toinen silmä n vuosi sitten. Ja hyppää kyllä myös nykyään normisti myös uusintateillä :) se yksinäinen silmä tottuu kyllä ja alkaa hoitaa toisen silmän hommia myös. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 9. Sä et hyppää yhtään estettä benjamin paralla enää tai siitä tehdään isompi haloo. Suurin osa hevosista joilla yksi silmä on ollut sellaisia varsasta asi ja on tottuneet siihen, bennolle tämä on täysin uusi juttu. Antaisit sille armoa ja päästäisit kevyempiin hommiin, karmeaa yrittää elää edes tavallista elämää sen. Kuinka ahne voit ratsastajana olla? Jotain rajaa hei. Kun nykyisetkään radat eivät suju niinkuin kuuluisi. Lähestymisvaikeuksia on vaikka ollut silmät paikallaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Excuse me??!!!?!?!?!?
   Mitä sä selität? Joo tosi ahne paska ihminen olen! kyllä pitäiskö mun nyt jättää benno tohon vaan seisoskelee kun kaikki muut valmentajat ELÄINLÄÄKÄRIT ja jokanen on sitä mieltä, että tottakai sen poninkanssa täytyy jatkaa tekemistä varsinkin hyppäämistä koska se rakastaa sitä ja sitä ponia ei todellakaan saa jättää seisoskelee..
   Ja minkä haloon sä aijot tästä tehä, hankkia jotku eläinsuojeliat mu peräät,, ne kyl nauraa sut.
   get a life.. :)

   Poista
  2. Harmi, että "hevosihmisten" tuntemus asiaa kohtaan on näinkin pientä. Ensimmäinen ano ei varmasti esimerkiksi tiedä, kuinka huono näkö hevosella on ylipäätään. Hevonen (esimerkiksi omani, jolta on toinen silmä amputoitu sen ollessa 7vuotias) ei itse tiedosta sitä, että hei, nyt multa puuttuu jotain. Se on pakoeläin joka sopeutuu tilanteeseen. Esteitä hevonen huono näköisenä lähestyy aina toisella silmällä katsoen. Eli mitenkäs tämä yksisilmäisen hevosen esteuraa haittaa? Ei se yksisilmäinen hevonen käännä sitä sokeaa puolta eteenpäin (lue em. koska se sopeutuu asiaan) ;-) Se on totta, että toiset sopeutuvat nopeammin ja toiset hitaammin. Omani on näin kahden vuoden jälkeen edelleen alue-tason ruusuke hai. Alue-tason siksi, ettei sillä kaksi silmäisenäkään ollut skouppia isoihin luokkiin. Sivistäkää hyvät ihmiset itseänne, ennenkun on tarve tulla pätemään. Sinulle Jassu toivotan onnea ja menestystä poniesi kanssa, ja muista, raskas työ aina palkitaan.

   Poista
 10. Vooi pikku Bennoa :( Ei varmasti sullekkaan helppoa, mutta paljon tsemppiä teille jatkoon. Hyvä siitä tulee vaikka ei olekkaan kuin yksi silmä, kyllä se siihen pikkuhiljaa tottuu :) Ootte hieno pari! :) On ollu muutenkin ihana seurata teitä kisoissa vaikken sua tunnekkaan, mutta Bennoa oon nähny monta vuotta kisoissa ja sua sekä Nowaa ja oon tyytyväinen et Benno pääty sulle vaikka mielessäni toivoinkin että Benkku ois menny jollekkin jonka tunnen et ois päässy rapsuttaa ja moikkaa aina kisoissa (: mutta sä ainaki pidät hyvän huolen siit :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Bennosta pidetään mahdollisimman hyvää huolta :) Ja voithan sä aina tulla rapsuttelee jos satut olla samoissa kisoissa:)

   Poista
 11. Kiva, kiitos! Ois kiva jutella enemmä hyväksykkö fb pyynnön jos laitan? :)

  VastaaPoista
 12. Vannin emältäkin jouduttiin poistamaan silmä, sitä en kyllä tiedä miksi, mutta loistavasti Belgiassa se huristelee 110cm ratoja yhdellä silmällä ja kyseessä pikkuponi, joten eiköhän Bennoltakin suju hyppääminen :)!

  VastaaPoista
 13. Juu ell sanoi että uskoo Bennon palaavan normaaliin tasoon :)

  VastaaPoista