torstai 8. elokuuta 2013

Ponien SM 2013Moi! Nyt on ponien SM kisat käyty, ne kyllä loppui ihan eri tavalla kuin odotimme.
Perjantaina saavuimme Helsinkiin. Veimme ponin ja ponin tavarat jaba alueelle. Kun olimme tavarat saanut paikoilleen veimme Nowan eläinlääkäri tarkastukseen. Nowa pääsi eläinlääkäri tarkastuksen läpi ja sitten veimme Nowan jaboille.
Tän jälkeen vaihoin vaatteet. Pian alettiinkin pistämään ponia kuntoon.
Kun poni oli valmis ja minä menimme odottelemaan kentälle radankävelyä. Rata oli aika helppo, mutta pitkä.
Aloin verkkaamaan Nowaa vasta kun luokka alkoi, koska lähdin vasta 12. Verkassa Nowa tuntui ihan hyvältä. Otti kivoja hyppyjä. Rata näkyykin videolta. Nowa toimi ihan hyvin ja otti tosi hyviä hyppyjä, yhessä kohtaa selähti poikittamaan, kun este oli pitkän veden vieressä :D. Tehtiin Nowan kanssa kuitenkin nolla. Ja päästiin uusintaan. En verkannut nowaa uusintaan kun yhden hypyn. Uusinassa nowa oli vähän väsynyt ja sääsin itse turhuuksia niin tuli kolme (- KYLLÄ!) alas. Olni uusintaan aika pettynyt. Olin sitten sijalla 6. eka joka ei sijoittunut. Virhepisteitä mulle tuli siis 3.
Lauantaina mulla oli kuitenkin hyvä fiilis, koska ei ole 3vp ole paljon. Aamulla katselimme kisoja.
Menimme laittamaan Nowaa vasta tunti ennen luokan alkua, mutta luokkaa olikin siirretty. No Nowa oli kuitenkin jo kunnossa, menimme varjoon seisomaan sen kanssa.


Sitten kävelin radan. Rata oli hiukan vaikeampi kun perjantaina, ei kuitenkaan mikään mahdottoman vaikea. Verkassa Nowa ei tuntunut hyvältä, en saanut mitään rytmiä enkä paikkoja osumaan. Radalle kuitenkin lähdin hyvillä fiiliksillä. No ykkönen tuli alas, mutta kakkonen puhtaasti sit lähdin etenemään trippelille, olin lähdössä siihen vähän kauemmas, mutta Nowa päätti ottaa vielä yhen askeleen. Sen jälkeen Nowa alkoi tuntumaan hassulta. Se lähti juoksemaan päi esteitä eikä antanut kiinni. Ei se koskaan tollai ole juossut. Sitten alkoi tulemaan puomeja tietenkin kun se juoksi kun päätön kana.
Kun Nowa oli keilannut yhden sarjan se päättikin kuunella sitten se otti sairaan hyviä hyppyjä, eli kahdelle vikalle esteelle. Ihmettelin radan jälkeen, että miksi se oli tollanen, ja kohta huomattiinkin koko oikea jalka veressä. Siinä oli ihan sikana verta. Sitten menimme kylmäänään jalkaa, ja verta tuli paljon, pyydettiin eläinlääkäriä.
Eläinlääkäri katsoi jalkaa ja siinä oli haava, se ei ollut pitkä mutta aika syvä ja se oli jonkun suuren verisuonen lähellä, siksi se vuosi niin paljon. Sitten siihen laitettiin side ja sunnuntaiselle ei saanut jatkaa :/. Eli matka tyssäsi siihen. Olen kuitenkin tyytyväinen, että Nowalle löydettiin syy sen outouteen radalla. Uskon että se on siinä trippelillä sen jalan polkassut ja sitten se on alkanut sattumaan ja se yritti vaan nopeasti päästä radalta pois. Kiltti poni hyppäsi silti !Vietiin Nowa sitten lauantaina kotiin. Jalka oli ihan normaali, se oli vielä sunnuntainakin, mutta maanantaina se oli turvonnut ja kuuma. Nowa oli myös vähä epäpuhdas siitä kun juoksutettiin.
Kutsuttiin ell, ja se antoi hoito ohjeet :) Ny Nowa voi jo paremmin.

Että tällänen reissu tämä :D. Mulla ei oo kyllä nyt tuuria näiden ponien kanssa tällä kaudella, eka lähtee pm'ien aikaa ponilta silmä, sitten sm'ien aikaa poni potkasee jalan.
No ehkä välillä pitää olla alamäkiä matkassa :)
-Jassu

10 kommenttia:

 1. Voi ei, harmi juttu :( Ikävää että on nyt sulla näin paljon epäonnea! Tsemppiä! Mutta Novaan saa olla tyytyväinen kun se hyppäsi kuitenkin rehellisesti. :)

  VastaaPoista
 2. Voi harmi :( paranemisia kuitenkin ponille!
  Hienosti silti menitte kun livenä netistä katsoin! :)

  VastaaPoista
 3. No Tää vuosi on tuntunut mullakin vähän menneen pisin jotakin.. L oli alkukauden eri lihasvenähdyksien takia pois ja yksien kisojen jälkeen sai tarhassa potkun.. Mut kyl tää tästä vielä kuule onneksi muuttuu teilläkin! :)

  VastaaPoista
 4. Hei selviskö ikin et mikä/mitä sil Bennon silmälle tapahtu? :o

  VastaaPoista
 5. muute se teijä karkki heppa ni onks se poni ja onks se kimo?:)

  VastaaPoista
 6. Karkki on meijä shettis se o mustavalkonen, benno on se kimo:)

  VastaaPoista