tiistai 17. syyskuuta 2013

Jannan valmennus

Moi! Tänään päivällä oli Jannan valmennus, mutta ratsastin sitä ennen Nowan. Tänään oli aika sateinen päivä, joten ei kauheasti tehnyt mieli ratsastaa siellä sateessa, mutta onneksi Nowa oli kerrankin kiva!
Aloitin työskentelemään sen kanssa käynnissä. Tein väistöjä ja yritin saada sen rennoksi. Tein paljon voltteja, jotta se pyöristyisi. Sitten aloin ravaamaan.
Tein paljon voltteja ja kiemuroita, vaihtelin myös suuntaa paljon. Nowa renoutui kivasti.
Laukassa tein samoja tehtäviä. Paljon voltteja ja suunnan vaihdoksia. Se on vertynyt takapäästä hyvin. Nyt sen laukka on pyörivää eikä jäykkää joka tikittää paikallaan. Vasempaan kierrokseeb Nowa menee hyvin pyöreästi, mutta oikeaan kierrokseen se jää vähän tikittämään. Hetken työskentelyn jälkeen sekin alkoin pyörimään. Kun olin saanut Nowan laukassa valmiiksi laskin raviin ja loppuravasin ja kävelin.
Laitoin ponin pois ja tein kaikki perus jutut, mitkä ratsastelun jälkeen teenkin aina. Ja sitten hain Bennon.
  Bennonlaitoin kuntoon ja sitten lähdimme kohti Someroa. Autokin kerkesi hajoamaan matkan varrella,  mutta sitten saimme toisen auton ja pääsimme perille, mutta myöhästyimme n. 30min.
Alkuverkkasin Bennon itsekseni. Sitten lähdimme tulemaan kahta pientä pysytä. Väli oli normaali 6 laukkaa. Tulimme sitä kuudella, seittemällä ja viidellä. Molemmista suunnista. Benno lisäsi ja lyhensi hyvin.
Sen jälkeen tulimme kavaletti-yksi lyhyt askel ja lankkupysty-ja siitä 6 askelta pysty. Tulimme sitä parin kerran sillai, että pysäytin ennen pystyä. Sitten tulin sitä sillai etten pysäyttänyt ja sen jälkeen siihen pistettiin takapuomi taakse, että siitä tuli okseri.
Teimme myös pienen radan.
1. kaksi pikku pystyä 2. jumppalinja 3. kavaletti pysty okseri 4 kaksi pikku pystyä
Benno meni tämän pienen radan tosi hyvin. Sen jälkeen tulimmekin jumppalinjaa ja Benno hyppäsi todella hyvin :)!Pari vanhaa kuvaa tos :)!
-Jassu

9 kommenttia:

 1. miks benil ei ollu huopaa tos valkus?

  VastaaPoista
 2. Onks noi vastalaukat tarkoituksellisia?

  VastaaPoista
 3. Kivasti meni mut mun silmään häiritsi tosi paljon sun istunta okserin päällä ja sen jälkeen, jäit tosi paljon ohjaan kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janna just keskittys mu istuntaa ja sanos et istuin nyt hyvin :D tai tokavikal nousin liia nopeest pystyy mut vikal tuli hyvin :D

   Poista
 4. Hieno Benno!(: Kun olit Jannan valkus nin tarkotat Jensseeniä eiks? Vai joku muu😁?

  VastaaPoista