maanantai 16. syyskuuta 2013

Maanantai!

Päivää:) Voisin kertoa taas kuulumisia.  Viime viikolla laitoin Bennon oikein kunnon treeniin ja Nowankin suht koht kunnon treenin, sillä pitää vielä mennä rennosti ton revähtymän takia. Olimme myös katsomasssa Hevoset Stadikalla kisaa. Paikka oli hieno ja siellä oli kiva katsella tuttuja. Kisa oli musta kiva ja sillai, mutta kyllä se HIHS vie :D.

 Otsin tollasen talliin :D Kuvastaa niin hyvin meijän poneja.
Mutta asiaan tänään ratsastin molemmat ponit hyvin sileällä. Menin ensin Bennon. Bennolla tein pitkät alku kävelyt. Alkuverkkasin Bennoa ravaamalla ympäri kenttää ja tein paljon voltteja. Ravasin aika kauan, että sen lihakset aukee ja venyy. Kun poni oli hyvä laskin käyntiin ja aloin työstämään sitä käynnissä. Käynissä Benno tietysti yritti sählätä koko ajan jotain, koska se ei jaksa keskittyä käynnissä.
Tein Bennon kanssa voltteja ja sitten tein pitkillä sivuilla kiemura uran jossa menin väistöjä.  Siinä Benno keskittyi hyvin. Kun olin tätä käynnissä tehnyt nostin raviin ja tein ravissa.
Ravissa Benno jäi vähän pohkeen taakse ja sitä sai oikeen potkasta välillä, että se muisti ottaa takajalat mukaan. Joutusin aika monta kertaa tekemään väistöjä, mutta kun sain Bennon hyväksi viimisillä kerroilla se olikin hyvin pohkeen edessä. Joten sitten päätin, että kokeilenpas vähän lisätä Bennon kanssa. Otin jalustimet pois jotta pysyisin selässä paremmin. Tein aina niinko koko rata leikkaa ja siinä lisäsin. Ekoilla kerroilla Benno vähän lisäsi huonosti, mutta kun tein pari kertaa niin johan sieltä tuli se lisäys ja siinä olikin jo istumista että pysyy selässä:D. Tän jälkeen kävelin hetkin ja nostin laukan. Laukassa tein aluksi voltin joka kulmaan ja pyrin saada Bennon taipumaan tosi hyvin. Kyllähän se siinä taipuskin. Vaihtelin suuntia pariin otteeseen. Kun olin saanut Bennon hyvin pohkeen eteen Laitoin kättä vähän edemmäs, mutta pidin lyhyen ohjan, mutta annoin ohjan vähän roikkua.  Benno tuntui sika hyvältä. Pysyi tosi rentona, vaikak lyhensin, pidensin ja tein voltteja. En joutunut käyttämään yhtään kättä, yritin koko ajan keskittyä siihen etten ota sitä suusta. Ja kun olin hetken siihen keskittynyt niin se käsi olikin automaattisesti sellai hyvä :) Kun olin laukkaillut Bennon kanssa laskin raviin ja loppu ravasin. Loppuraveissa tein vähän tempo vaihteluja. Sitten tein pitkät loppukäynnit.
Sitten laitoin Bennolle Arnikat tms. Tein porkkana jumpan jne.
Sen jälkeen menin Nowan selkään. Tein Nowallakin pitkät alkukäynnit. Nowan kanssa alotin kanssa ravilla tein voltteja paljon ja yritin saada sitä rennoksi mutta kovan tuulen takia se jaksasi sählätä.
Kun olin jonkin aikaan ravaillut loin työskentelemään käynnissä. Menin pääty-ympyrällä kahdeksikkoa, jossa aina ulko kaarella piti tehä väistöjä, mutta ympyrä linja ei saanut kadota, sitten suunnan vaihtoon suoristin ja sitten alin taas väistättää. Nowa teki työnsä hyvin. Tein sitä aika monta kerta, kunnes nostiin raviin. Ravissa tein sitä jonkin aikaa, mutten niin kauan kuin käynnissä.
Tän jälkeen tein pitkillä sivuilla sitä kaarevaa linjaa jossa tein väistöjä, mutta tein myös lyhyillä sivuilla voltit.  Nowa teki työnsä hyvin. Sitten nostin laukan. Laukkailin ympäri kenttää ja vaihtelin suuntia ja tein paljon voltteja. Lyhensin Nowaa pari kertaa ja se lyhensi tosi hyvin. Tein paljon tempovaihteluja. Sitten loppuravasin Nowan. Nowalla en voi ratsastaa vielä niin rankasti :)
Tossa kaikki mitä ratsastusken jälkeen laitan poneille joka päivä :)
Arnika - Bennolla lapoihin ja kaulaan, Nowalla selkään
Treenimentti - Jalkoihin molemmilla
W-Kaviorasva - Kavioihin molemmilla
porkkanat - porkkanajumppaan :D

-Jassu

4 kommenttia:

 1. Haha söpö sattuma, Namilla ja Nowalla on nyt samanlaiset riimut :)

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä, että miksi käytät kaviorasvaa? :) itse en ole ikinä tutustunut paremmin siihen aineeseen :))
  hyvä ja kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän sitä siks ku Nowan kaviot kuivu kesällä tosi pahasti ja sitten ne meni huonoon kuntoon ja pistin pari kertaa kaviorasvaa niin niistä tuli taas tosi hyvät :) Ja nyt oon pistäny jokapäiväisesti niin pysyy hyvänä :) ! ja kiitti =)!

   Poista