tiistai 24. syyskuuta 2013

Maijan kouluvalmennus

Moi! Tänään mulla oli Maijan kouluvalmennus Bennolla. Menin koulusta suoraan tallille, koska tunti oli kolmelta ja pääsin varttia yli kaksi. Äiti alkoi laittamaan Bennoa kuntoon, kun mä vaihoin vaatteet. Äiti pisti siksi, että Benno on nopeammni valmis ja ehdin kävellä sen hyvin. Kun Benno oli valmis menin kävelemään kentälle. Ehdin myös alkuravata Bennon kunnes Maija tuli.


Aloitimme tekemällä sellasta, että kenttä jaettiin kahtia ja vaihoin siinä keskellä aina suuntaa. Tehtiin sillai että aina lyhyen sivun puoleisilla sivuilla tehtiin kaksi volttia ja välissä avoa. Aluksi Benno vain tikitti käynnissä tai ei niinko jaksanu kävellä kunnolla. Oli kuitenin sinäsä rento. Sain sen kuitenkin rentoutumaan kun istuin kunnolla ja ratsastin pohkeilla hyvin. Benno alkoi rentoutumaan. Sitten aloin tekemään ravissa, mutta Benno ei antanut mun heti istua kunnolla vaan meni jäykäksi, kun istuin harjotusravia siksi menin hetken kevyttä ravia. Hetken ajan päästä pääsin istumaan harjoitus raviin. Vasempaan keirrokseen Benno meni hyvin, oikeaan kierrokseen se jäi vähän paikalleen eikä ravi oikeen pyörinyt. Hetken päästä sekin asia korjautui ja Benno oli tosi hyvä!

Tän jälkeen alettiin tekemään laukassa. Suunnan vaihdoksessa laskin käyntiin ja menin sen keskisuoran käynnissä. Laukkaosat sujui hyvin, mutta käynnissä se poukkoili ja kiemurteli. Muutaman kerran jälkeen käynti alkoi sujumaan. Sitten kun kaikki sujui laukkailin pari kertaa ympäri kenttää ja sitten yhessä kohtaa lyhensin laukkaa ja sitten sain loppuravata, koska Benno oli koko tunnin ollut hyvä :)!

Bennon jälkeen ratsasin Nowan. Menin sen kunnolla. Alkuverkkasin sen, jonka jälkeen aloin tekemänä käynnissä voltteja.  Tein myös väistöjä. Nowa pisti aluksi suusta vastaan, mutta sain sen loppumaan, kun ratsastin sen pohkeella hyvin läpi.  Tän jälkeen nostin raviin ja vaihtelin suuntaa. Jatkoin edelleen väistöjen tekoa. Tein myös hetken samaa tehtävää kun Bennon kanssa tehtiin tunnilla.
Sitten nostin laukan. Tein voltteja ja vaihtelin suuntia. Nowa laukkasi tosi rennosti ja oli tosi hyvä. Kun olin saanut laukkatyöskentelyn valmiiksi loppuarvasin :)

Noi on siis jotain vanhoja kuvia :)'
-Jassu

2 kommenttia: