sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ypäjä viikonloppu

Moi! Nyt tulee postaus mj-valkuista jotka olivat 14.-15.12. Lähdimme sinne hyvissä ajoin, vaikka ryhmäni oli vasta 16.00, mutta meillä oli luento 13.00. Luento oli todella hyvä, siellä kerrotiin kaikkea miten voi keskittyä paremmin tms. Mulle jäi siitä ainakin hyvä fiilis. Sen jälkeen katselin yhtä ryhmää ja menin laittamaan Nowan.
  Tunnin aloitimme sileätyöskentelyllä. Teimme voltteja ja väistöjä. Nowa oli vähän jännittynyt.
Sileätyöskentelyn jälkeen aloimme tulemaan kavaletteja. Nowa halusi tietysti kiitää kahtasataa niiden yli. Sen jälkeen tulimme jumppalinjaa, jonka Nowa halusi taas mennä täysillä. Sain sen kuitenkin koottua.
Lopuksi tulimme pienimuotoisen radan. Menimme ensin kavaletit, ne Nowa tuli hyvin, mutta jumppalinjassa Nowa päätti ettei hän ota askelta vikaan väliin ja hyppäsi inanri välin ilman että kävi siellä välissä. Pysäytin Nowan ja sitten vähän suutuin ja jatkoin rataa. Sen jälkeen Nowa olikin tosi hyvä, koska olin itse päättäväinen. Satu sanoikin että en saa ratsastaa ainanoin kiltisti ja nätisti vaan pitää Nowallekki vähän näyttää, ettei se kaasuttele.
Tunnin jälkeen pistin Nowan pois. Jossai kohtaa iltaruokin sen ja sitten meninkin itse syömään iltapalaa. Nukuin Erican kanssa samassa huoneessa, mutta Nette ja Saana liittyi myös seuraamme.

Sunnuntai aamulla mun ei pitänyt ruokkia, koska Nette ruokki. Herättyäni kävin syömässä aamupalaa, sitten menimme auttamaan radan rakennuksessa. Kun olimme radan rakentanut menimme kävelyttämään poneja. Tämän jälkeen menimme auttamaan Satua maneesiin.
Sitten kun mun ryhmän alkaminen lähestyi menin laittamaan Nowan.
Tunnin aloitimme taas sileällä. Sunnuntaina mulla oli ihan eri ote Nowaan kuin Launtaina. Pidin koko ajan kunnon tuen. Nowa olikin ihan sairaan hyvä sileällä. Nowa oli kerrankin bueno. Teki kaikki mitä pyydettiin eikä vastustellut.
Sileän jälkeen aloimme tulemaan pystyä jonka edessä oli puomi. Nowa tuli joka kerta hyvin. Yksi kielto tuli, koska en löytänyt askelta. Pystyjen jälkeen tulimme okseria ja Nowa tuli nekin hyvin.
Tämän jälkeen tulimme rataa. Rata ei ollut kovin suuri. Rata meni omasta mielestä hyvi, koska askelet osuivat ja rytmikin pysyi kivan tasaisena. Satu oli myös tyytyväinen. Sanoi, että pitää jatkaa samaan malliin.


Nyt näihin uudempiin kuulumisiin. Bennolla saa jo laukata - jee! Tosin saan ratsastaa max. 15min (siis ravia ja laukkaa kävellä saa vaik kuin kauan). Eli Bennon parantuminen on mennyt vielä just niinkun pitääkin. Nowalla on nyt ollut aika perus liikutus.
-Jassu

1 kommentti: