keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Blogi päivitystä - en lopettanutkaan


Moi taas! Tiedän, en ole päivittänyt blogia pitkään aikaan. Syy siihen on etten ole jaksanut, eikä ole ollut mitään motia. Aikaakin on mennyt paljon kaikkeen muuhun. En jaksa tuhlata aikaani koneella, mutta nyt on palannut fiilis bloggaukseen - saa nähdä kuinka kauan.
Kaiken näköstä on tapahtunut ja koko kisakausi onkin kohta mennyt. En viitsi tässä postauksessa niin paljon siitä kertoa. Voin jossain toisessa postauksessa. Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi Bennolla on menty 120-130cm luokkia. Olimme PM'eissä ja otimme joukkue pronssia. Benno oli Poni GP'eessä 4 ja se on tehnyt hyviä ratoja isoilla radoilla. Ellei yhtä pikku hetekä oteta huomioon - siihenkin lyödettiin syy.

Nowalla on ratsastanut eräs toinen tyttö, koska Nowa on päässyt eläkkeelle. Olin sen kanssa kuitenkin SM'eissä kylmiltäni hyppäsi hyvin suuret luokat ja meni pitkän veden (vaikka aina olen epäillyt). Hyppäsin myös pikkuponi GP-finaalin (ainoa osakilpailu jonka menin) tulin siinä toiseksi ja koko osakilpailussa 6. Paljon muuta en sillä ole mennyt.

Mutta nyt uusimpaan käännekohtaan. Meillä on uusi hevonen.


Galahad I. Kutsun sitä Päleksi, koska se on vaan niin päällikkö. Päle on vasta 4-vuotias junori. Se oli aika nopea ostos, koska viime viikolla en ollut edes katsonut hevosta, vaan mun piti pitää välivuosi hepoista. Siskoni löysi kuitenkin tämän ja viime To myönnyin hänelle että toihan näyttää kivalle. Juttelimme vanhemmille ja he myöntyivät ja Lauantaina oltiinkin jo kokeilemassa Päleä. Sunnuntaina se jo tulikin meille. Eli aika uusi tuttavuus.
Päle on todella kiltti, mutta arka. Kyllähän 4-vuotiasta jännittää kaikki, mutta se on kiltti viedä tarhaan joten se on pääasia (äiti tarvitsee kiltin hevosen). Ratsastaessa se tekee kaiken mitä käskee ja on rohkea, mutta tietyt jutut sitä vielä jännittävät. Eiköhän niihinkin totuta. Vihdoin nuorukainen meidän vanhustallissa.

Ratsasin tänään ensin Pälen. Kävelin sen kanssa hyvät alkukävelyt maastossa. Sitten meninkin kentälle. Tarkoitus oli harjoitella pysähdyksiä vaihtoja ja laukannostoja. Kaikki nämä Päle osaa, mutta halusin lähinnä treenata itseäni ja saada tuntumaa nuorukaiseen. Bennollahan nostot ja vaihdot voi tehdä vasemmalla kädellä, mutta Päle tarvitsee tasapainoiset ohjeet kaikkeen, että kaikki tulee hyvin.
Alkuravailin Päleä. Tein voltteja paljon ja vaihtelin suuntaa. Tein myös kolmikaarisia uria.Päle tuntui kivalta ja pehmeältä, ei sillä kyllä olekkaan tapana painaa kädelle. Raveissa se rentoutui hyvin. Aloin sitten nostelemaan laukka, joka sujui hyvin, ei mun sitä oikeastaan pitänytkään harjoitella vaan se nousi ihan hyvin mun ohjeilla. Vaihdot taas oli semmoinen juttu, että se vaihtoi pyydettyä, mutta jäi välillä ristilaukaksi. Se oli kylläkin täysin oma vikani, koska tein sen huolimattomasti. Heti kun tin huolellisesti vaihdot tulivat ihan hyvin. Siinä sitten laukkailin tein voltteja ja vaihtelin suuntaa.Annoin välillä Pälen kävellä. Sitten taas ravailin ja laukkailin. Menin sitä kunnolla joku 45min ja annoin  sen sitten olla. Hepo tuntui kivalta joten lopettelin sitten. Ravailin ja loppu kävelin.
Sen jälkeen Pälellä olikin tosi jännä kokemus olla pesuboksissa. Ensinnäkin oli jännä mustamatto viemärin päällä ja toiseksi katosta roikkuva metallimutki jossa letku on oli jännä. Edellispäivänä Päle sinkoili sieltä aika nopeasti pois, mutta saimme sen kuitenkin suihkutettua. Tänään Päle oli paljon rohkeampi. Pistimme hanaa pikkuhiljaa päälle, ja etennimme sen kroppaa hiljaa. Se antoi paljon kiltimmin suihkuttaa. Mutta kun letkua yritti työntää hevosen yli se säikähti. Sammutin letkun ja pikkuhiljaa taas suihkutimme. Kyllä Päle antoi suihkuttaa vaikka oli tosi jännää. Sen jälkeen se pääsi vielä tarhaan ja menin ratsastamaan Bennon.


Äiti huuhtelee Karkin suuta. 
Bennolla ajattelin ensin mennä perus sileät kentällä. Mutta sänkkäri kelit on niin hyvät, että menin sänkkärille. Ravailin perus alkuravit ja laukat. Koitin saada Bennon rennoksi. Benno kuitenkin aavisti, että pääsee laukkailemaan.Sitten kun olin Bennon kunnolla verkannut päästin sen pikkuhilja laukkailemaan ympärisänkkäriä.
Kun annoin Bennon vihdoin itse päättä tahdin niin kyllähän se innostui ja laukkasi kyllä kovaa. Poni oli ihan innoissaan.
Benno saikin sitten kaahattua ja menin sen kanssa ravaan loppuravit kentälle. Pellolla niistä ei olisi tullut mitään, sen verran höyrypäissään poni oli. Mutta hyvä, että sai päästellä.

Tämmöinen oli tämä postaus. Musta olisi kiva jatkaa postailua, mutta kerron sen jo nyt, että kaikki aikani menee koulu-talli-sali. Joten postauksia ei tule joka päivä. Yritän kerran viikossa. Sen kyllä kerkeän kunhan haluan. Ensiviikolla onkin koeviikko joten siihen menee paljon aikaani.
Voi olla, että postailen enemmän, mutta kerran viikossa on vähin :).
-Jassu

11 kommenttia:

 1. Jee kiva kun innostus bloggaamiseen palasi :) ja ihan tosi kivan näkönen toi uusi heppa toivottavasti rupee sujumaan hyvin :) ja tosi hienoja kuvia Bennosta! :o

  VastaaPoista
 2. PÄLESTÄ ON bLOGI JOKU VANHA KAI

  http://henskuntreenit.blogspot.fi/p/galahad-i.html

  :)

  UPEA HEVONEN SULLA ja benno ja nowa ja se sun shettis :3 <3 mäen kestää !!!!<33

  VastaaPoista
 3. onko teijän ponit niitten raviheppojen kanssa samassa paikassa? vai onko sunhepoilla oma talli? onko siellä vapaita tallipaikkoja? :) myytkö jonkun sun poneista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii oo kun on oma eri paikas:) ja juu namin!

   Poista
  2. onkon teillä vapaita tallipaikkoja?

   Poista
 4. Voitko laittaa namin myyn ilmotuksen ? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ratsut.fi/10-esteratsastus/8908-kilpaponi.html siinä :)

   Poista