sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Liika kerrottavaa - treeniä, maastoiluja ja Ypäjää.

Moi taas! En oo yhtään kerennyt postaamaan, koska mulla alkoi koeviikko ja luin sitä varten paljon. Hepot sai tosiaan alkuviikosta aika rentoa, maanantaina ja tiistaina oli vp ja kävely. Ajattelin, että tekee Bennollekkin hyvää saada vähän pitää lomaa muutama päivä.
Keskiviikkona Pälellä olikin Maija Yli-Huhtalan treenit.
Teimme aluksi kavaleteilla. Ne olivat keskilinjalla, kolme kavalettia joihin väliin tuli 3 ja 4 tai toisinpäin, kummasta suunnasta nyt tuli. Päle teki tosi hyvää työtä siinä. Sen jälkeen tulikin vähän kävelytaukoa, koska yksi suokki hyppäsi siinä välissä. Päle sitten pelästyi jotain ja sitten sitä pelottikin kaikki. Siis ihan kaikki. Päle pelkäsi niitä kavaletteja joita olimme juuri mennyt. Ei millään uskaltanut mennä keltaisen kavaletin yli, siihen tultiin aina mutkien kanssa, välillä laukattiin ohi.
Sitten kun alettiin tulla pystyä ja okseria ne oli hirveeeen jänniä. Mentiin ne sitten ravissa ja kun tultiin okserille Päle jäi vähän ihmettelemään, mutta kun maiskutettiin se hyppäsi ja en ollut ihan valmistautunut siihen loikkaan niin tipuin sitten sieltä :D! Sen jälkeen tulimme pari kertaa uudestaan. Alkoi sitten pikku hiljaa sujua. Sitten aloimmekin tekemään semmosta kiemura juttua, mutta siinä Päle oli ihan kiva. Ja loput näettekin videolta. Mutta Päle oli koko ajan ihan sekaisin ja sitä jännitti kaikki, myös se, että vaalea hevonen tuli maneesiin. Eli aikamoista kiemurtelua oli. Tunnin jälkeen kysyin Maijalta voinko mennä Ypäjälle (alko itseä epäilyttämään tunnin perusteella), mutta Maija vastasi myöntävästi ja sanoi, että meidän pitää mennä sitten vaikka ravissa jokaisen esteen yli jos ei muuten.

Torstaina olimmekin maastossa Pälen ja Bennon kanssa, tai Benno oli kävellen ja Päle selästä käsin. Olimme joku puoltoist tuntii siellä.
Perjantaina Pälellä oli Maijan (väinölän) koulutunti. Teimme kaikkia perusjuttuja, koska Maija lähinnä katsoi millainen Päle on. Päle meni tosi kivasti ja se saatiin todella rennoksi. Maija kehui Päleä, että se on hyvin käyttäytyvä ja hieno. Bennon ratsastin teräväksi ja pohkeista hyvin läpi.
Launtaina hyppäsin Bennon kanssa Ypäjällä 110cm. Poniluokka siis. Benno oli verkassa tosi hyvä ja rento. Tein semmoisen perus verkan. Radalla Benno oli aluksi jännittynyt ja kuumui hieman, mutta ravailin sitä ja työskentelin sen kanssa ennen kuin aloitin radan. Arvostelu oli siis 367.1. Perus rata meni kivasti ja siinä ei ollut mitään ihmeellistä, välillä jäin liikaa pitämään. Sitten lähdettiinkin uusintaan ja Benno menikin sen tosi hyvin, mutta yhdessä kurvissa se kääntyi tosi hyvin, vaikka oli sokea puoli, mutta sitten se ei ehtinyt tasapainottua takaata joten se otti sen esteen alas. Olin hieman pettynyt, vaikka oma moka olikin. Benno olisi voittanut 3s voittajan, mutta tämmöstä tää on ei ne puomit aina pysy ylhäällä, mutta Benno onneksi sijottui neljänneksi, minusta Benno oli ansainnut sen!

Pälellä olikin ensimmäiset kisat kanssani tänään. Menimme 90cm ja se taisi olla Pälen ensimmäinen alueluokkakin. Maneesin tullessani katsoin, että onpa korkeita. Vaikka ne tosiaan oli sen 90cm, mutta ne näytti niin suurilta kun oon mennyt Päellä vasta niin vähän, koska Bennon 110cm näytti just joltain 90cm korkusilta. No Pälen kuntoonlaitettuamme menin kävelemään radan. Rata oli arvostelultaan A.2.0 radassa oli 9 estettä, ja kaikissa oli joku pelote. Verkkasin Pälen aika normaalisti, mutta en meinnaut paikkoja saada verkassa. Radalle tultuani Päle puhisi eikä uskaltanut mennä esteiden lähelle, mutta käskin sen mennä ja kiertelimme koko maneesia sillä välin kun edellinen ratsukko meni. Sitten tulikin mun ja Pälen vuoro. Nostin kunnon laukan ja keskityinkin koko radan siihen, että laukka pysyy hyvänä ja esteiden yli mennään. Ja mikään ei jännittänytkään Päleä enään kun päästiin tosi toimiin ja Päle meni oikein kivasti koko radan. Harmi, että radan viiminen este oli sarja ja b-osa tuli alas. Se oli mun moka koska olisi vähän pitänyt tasapainottaa Päle, mutta laukkasin vaan sinne. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen!

Bennolla mun piti hypätä se joukkuehallism, mutta sillä oli nestettä jaloissa aamulla, enkä halunnut riskeerata sitä sitten :).
Joissain kuvissa ja videoissa on semmonen hassu laatu, koska ne on kuvattu Jeskon toisella puhelimella jossa on kamera rikki. Mutta kyllä niistä selvää saa! Tää postaus oli nyt tässä, heido!
-Jassu

6 kommenttia:

 1. kannattaisko puhdistaa toi kameran linssi? :D

  VastaaPoista
 2. Kiva että Ypäjällä meni Pälen kanssa noin kivasti :) Nuoret on siitä niin hassuja että joskus voi olla pelottavaa kaikki mutta pienen mietiskelyn jälkeen ei enää jännitäkään ollenkaan. Tsemppiä jatkoon!
  Oliko muuten tää sun vikoja ponivuosia vai miten?

  VastaaPoista
 3. Myytkö ponit pois nyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En haluu myydä bennoa ja nowaa nii myydään vaa nami:)

   Poista