lauantai 20. syyskuuta 2014

Ypäjä 19.-20.9.2014

Moikka taas! Nyt kerroinkin eilisestä Ypäjästä ja tänäisestä Ypäjästä. Eilen lähdimme heti kun pääsin koulusta kohti Ypäjää. Menin 110/120cm. Paikka olimme noin 40min ennen luokan alkua. Näytimme rokotukset ja menimme laittamaan Bennon kuntoon.
Alkuravailin Bennoa siinä maneesin edessä, kun odotin radankävelyyn pääsyä. Benno tuntui aluksi vähän jäykältä, mutta rentoutui lopulta. Laukkailin parikierrosta keyessäistunassa ja sitten meninkin odottamaan radankävelyä. Radan arvostelu oli 367.1. Rata oli aika kiva, siinä oli erillaisia tehtäviä, muttei ollut mikään vaikea.
Radan kävelyn jälkeen menin verkkaamaan Bennoa. Menin ristikkoa jossa se aluksi kuumui. Mutta pidin sen pehmeällä kädellä koossa, niin se rauhottui.
Aloin sitten hyppäämään pystyä ja sitä nostettiin koko ajan. Benno tuntui tosi kvialta ja pehmeältä. Se oli myös todella rento. Pystyn jälkeen vaihdoin Bennon kuolaimet. Tai siis renkaan. Hyppään nykyään kisoissa pessoa-kuolaimella ja aloitan aina verkkaamaan pikkurenkaalla ja sitten siirrän sen isoon.
Tämän jälkeen tuli pari kertaa okseria ja sitten lähdinkin kävelemään kohti opistohallia.
 Rata meni suht kivasti. Olin suunnitellut kääntäväni yhdestä kohtaa, mutta se tulikin niin nopeasti niin kiersin, koska en halunnut jäädä kurviin tappelemaan. Benno oli koko radan todella tasainen ja olin kyllä tyytyväinen. Ja tuloshan oli siis 0/0. (video loppuu 12 esteen kohdalle, kun jesko luuli radan loppuvan siihen).

Radan jälken loppuravasin Bennon. Sitten pistimme Bennon pois traileriin ja kylmäyssuojat jalkaan. Sen jälkeen menimme katsomaan kisoja.
Aika kuluikin kisoja katsellessa, sitten tulikin ilmoitus, että pääsin palkintojenjakoon. Olin Bennolla 3.
Hieno Benno! Kävin hakemassa palkinnot ja sitten lähdimme kotia kohti.

Sain palkinnoksi pyyhkeen ja kaulapannan ! :D

Launtaina eli tänään, menimme tallille vähän yli 11. Laitoimme Bennon kuntoon ja lähdimme kohti Ypäjää. Ypäjällä pysähdyimme Ratsuriiheen ostamaan Arnikaa. Sen jälkeen menimme kisapaikalle. Katsoimme pari ratsukkoa ja sen jälkeen menimme laittamaan Bennon.
Verkkasin Bennon taas siinä kentällä ja sitten menin radankävelyyn. Rata oli taas semmoi perus kiva.
Radankävelyn jälkeen oli vähän kiire. Verkkasin Bennon samalla tavalla kun perjantainakin.
Menin Bennon kanssa siis 115cm 367.1. Rata meni kivasti, mutta jäin tänään vähän enemmän pitämään suusta joten Bennon hypyt ei ollut niin rentoja ja sitten se ottikin sarjan B-osan alas perusvaiheessa. Se hieman ärsytti, mutta olin tyytyävinen Bennoon.
Menin siitä sitten ravailemaan ja sitten pistimme ponin pois ja lädimme.
Kävimme kylläkin uudestaan Ratsuriihessä. Kävimme ostamassa suojat jossa on lampaankarva. Ostimme myös rusetteja ja numerolapun. Sen jälkeen menimme kotiin.

Kotiin päästyämme laitoin Bennon pois ja menin syömään mummille. Syömisen jälkeen meninkin ratsastamaan Pälen. Laitoin Päleä 30min kuntoon, koska käytävällä oli vähän säätöä. Olemme nyt huomannut, että Päle lähtee peruttamaan käytävällä jos se on molemmilta puolilta kiinni ja protestoi sillä  tavalla. Joten ainakun Päle siirtyi siirsin sen takaisin siihen paikkaan missä se oli.
Harjoittelimme myös naputtelua. Jesko otti Pälen toiselta puolelta irti ja nosti kavion ja alkoi naputtelemaan. Sitten Päle alkoi tekemään sen mitä aina. Nykimään jalkaansa pois. Sitten Jesko nostikin Pälen jalan niin ylös, ettei se saanut nyittyä sitä. No, Päle alkoi tietysti pomppimaan, mutta Jesko hellitti heti jalasta, kun  Pälekin hellitti. Lopulta Päle antoi Jeskon naputtaa ihan rauhassa. Huomasimme siis, että Pälellä on tässä hänen naputus-ääni kauhussaan jotain muutakin mukana kun pelkästään jännitystä. Koska se ei ollut moksiskaan naputtelusta se jälkeen. Ei ollut väliä kuinka paljon ja kovaa naputti.
Tämän jälkeen menin pellolle ja ratsastin Pälen sillai perus kivasti! Päle oli oikein kiva ja rento.
Ratsastelun jälkeen harjoiteltiin taas pesukarsinassa oloa. Päättäväisesti kävelytin hänet heti sisään ihan siihen mustan pelottavanmaton päälle. Kerran se siitä ryykäsi pois, mutta sitten peruutin sen takaisin. Pyysinkin Jeskoa pitämään siitä kiinni sen aikaa kun otan kamoja pois. Kyllä Päleä jännitti, mutta hetken päästä se suostui seisomaan siinä ihan rentona.
Suihkutin sen myös ja se oli ihan rento. Vähänsitä jännittää kun vedän letkun sen takaata, mutta siinäkään se ei enään singonnut mihinkään. Kun puhuu Pälelle samaan aikaan kun tekee kaikkea jännää se on paljon rennompi.
Lopuksi minä testasin naputella kaviota. Taas se alkoi riuhtomaan jalkaansa. Sain sen aika hyvin pidettyä, mutta en iin hyvin kuin jesko joten se pääsi pois välillä siitä. Lopulta saiin sen rentoutumaan ja pääsin naputtamaan. Ollaan nyt huomattu, että Päle käyttää arkuuttaan vähän hyväksi. Koska nyt, kun se on jo hetken ollut meillä niin näemme jo koska sitä oikeasti jännittää ja koska se vain ''esittää'' eli yrittää katsoa kumpi on pomo.
Tässä onkin loput kuvat tänäiseltä!


-Jassu

2 kommenttia:

  1. Mitä luokkia alat kilpailemaan tällä uudella hevosella aluksi?
    Entäs minkä tason hyppääjä tästä pitäisi tulla? 130cm, isompaa, pienempää?
    Tosi kivan näköinen heppa! :)

    VastaaPoista
  2. Hyppäsin tänään ensimmäiset kisamme ja menin 90cm. Tarkoitus olisi Pälestä saada isojen luokkien hevonen, mutta aika näyttää mihin sen kyvyt riittävät! ja kiitos :)

    VastaaPoista